Subaru gaat fors investeren in elektrificatie

Net als Toyota heeft de Japanse autofabrikant Subaru lang gewacht met de introductie van een volledig elektrisch model. Nu de elektrische transitie wereldwijd doorzet heeft Subaru zijn elektrificatiedoelen bijgesteld. Subaru zet nu in op een toekomst met meer elektrische modellen.

Grote investering in elektrificatie

Het Japanse bedrijf heeft aangekondigd dat het tegen 2030 jaarlijks 600.000 EV’s wil verkopen. Dat komt neer op 50 procent van zijn wereldwijde verkoop. Een duidelijk signaal dat Subaru serieus inzet op elektrificatie. Om deze doelstelling te bereiken, is Subaru van plan om ongeveer 1,5 biljoen yen (zo’n 10 miljard euro) te investeren in elektrificatie tegen het begin van het volgende decennium. Deze investering zal worden gebruikt voor de ontwikkeling en productie van nieuwe EV-modellen, evenals voor de verbetering van de bestaande technologieën en infrastructuur.

Acht nieuwe elektrische modellen

Subaru heeft ook aangekondigd dat het tegen 2028 acht nieuwe EV-modellen wil introduceren. De eerste van deze modellen, de Solterra, wordt momenteel geproduceerd in de Motomachi-fabriek van Toyota. Subaru verwacht tegen het einde van 2026 nog drie nieuwe EV’s te introduceren, gevolgd door nog eens vier modellen tegen het einde van 2028. Deze nieuwe modellen zullen een breed scala aan consumentenbehoeften bedienen en Subaru’s positie in de EV-markt versterken.

Amerikaanse markt belangrijk

Een belangrijk onderdeel van Subaru’s elektrificatiestrategie is de focus op de Amerikaanse markt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het in 2028 400.000 BEV’s wil verkopen in de Verenigde Staten.

Daarnaast is Subaru van plan om rond 2027 of 2028 te beginnen met de productie van BEV’s in de Verenigde Staten. Deze beslissing wordt ingegeven door de snelheid waarmee Amerikaanse consumenten overstappen op EV’s.

Subaru’s elektrificatieplannen markeren een significante verschuiving in de strategie van het bedrijf. De omzet van Subaru is sterk afhankelijk van de Noord-Amerikaanse markt. De inzet voor elektrificatie wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van een meer gediversifieerde, toekomstgerichte bedrijfsstrategie.

Accucellen van Panasonic

Wat betreft de energievoorziening van de EV’s heeft Subaru gekozen voor cilindrische cellen van Panasonic. Deze samenwerking met een van de toonaangevende fabrikanten van accucellen zal Subaru helpen om hoogwaardige, betrouwbare EV’s te produceren.

1600 900 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...