Pininfarina Pura Vision: gestroomlijnd en duurzaam, maar vooral bloedstollend mooi

Pininfarina Pura Vision

Als het om het ontwerpen van auto’s gaat, dan de naam Pininfarina geen onbekende. Het Italiaanse designhuis, dat zijn sporen heeft verdiend met het ontwerpen van enkele van de meest iconische auto’s in de geschiedenis, gaat zich nu daadwerkelijk wagen aan de productie van elektrische voertuigen.

Gestroomlijnd

Hun nieuwste creatie, de Pininfarina Pura Vision, belooft qua design een revolutie teweeg te brengen in de markt voor luxe (elektrische) auto’s. De grote bodemvrijheid doet denken aan een SUV maar het gestroomlijnde model lijkt meer op een sedan of coupé.

Het ontwerp van de Pura Vision valt ogenblikkelijk op door de gestroomlijnde carrosserie met een glazen dak dat zich uitstrekt van de voorruit tot de achterruit, waardoor de inzittenden een panoramisch uitzicht hebben.

De deuren zijn een ander opvallend kenmerk, met een combinatie van conventionele voordeuren en vleugeldeuren aan de achterkant die een gemakkelijke toegang tot het interieur mogelijk maken.

Pininfarina Pura Vision

Pininfarina Pura Vision

Duurzaamheid

De Pura Vision is niet alleen een showcase van Pininfarina’s designcapaciteiten, maar ook een bewijs van hun toewijding aan duurzaamheid. Het interieur van de Pura Vision is even indrukwekkend als het exterieur. Het is ontworpen met een focus op luxe, comfort én duurzaamheid, waarbij de het interieur een opvallend ruim en open gevoel geeft.

De stoelen zijn bekleed met duurzaam geproduceerd leer, terwijl het dashboard en de deurpanelen zijn afgewerkt met hout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Een van de meest opvallende kenmerken in het interieur is een wijnkoeler, een knipoog naar de luxe levensstijl die de Pura Vision belichaamt.

Technologie speelt ook een grote rol in de Pura Vision. Het voertuig is uitgerust met een groot centraal touchscreen dat in het dashboard kan worden verlaagd wanneer het niet in gebruik is, waardoor de bestuurder en de passagier een onbelemmerd uitzicht hebben. Het voertuig is ook uitgerust met de nieuwste rijhulpsystemen, waaronder een geavanceerd systeem voor autonoom rijden.

Pininfarina Pura Vision

Designhuis én producent

Pininfarina is meer dan alleen een designhuis. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1930, toen het werd opgericht door Battista “Pinin” Farina. In de loop der jaren heeft het bedrijf samengewerkt met enkele van de grootste namen in de auto-industrie, waaronder Ferrari, Alfa Romeo en Maserati.

Duurzame productie

Naast het ontwerpen van auto’s houdt het bedrijf zich in enkel gevallen ook bezig met de productie daarvan. Dat is ook hier het geval. Met de lancering van de Pura Vision zet Pininfarina zijn traditie van innovatie en designexcellentie voort in het tijdperk van elektrische mobiliteit.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het voertuig zal worden gebouwd in een nieuwe productiefaciliteit dat volledig wordt voorzien door hernieuwbare energie. Bovendien heeft Pininfarina aangegeven dat het streeft naar een volledig circulaire productiecyclus, met een focus op het hergebruik en de recycling van materialen.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...