Porsche 357 Speedster: prachtig vintage design is helaas alleen maar een proefballonnetje

Porsche 357 Speedster

We zien het steeds vaker, autofabrikanten die een elektrisch model presenteren waarin ze elementen van een van hun oudere ontwerpen in verwerken. Dat doet Porsche ook vaak, en onthulde op het Goodwood Festival of Speed de 357 Speedster. Een fraai elektrisch studiemodel dat een eerbetoon is aan de legendarische Speedster-lijn.

Porsche Speedster: een ongeëvenaarde iconische schoonheid

De Speedster-lijn heeft een speciale plaats in de geschiedenis van Porsche. Het begon allemaal zo’n 75 jaar geleden met de 356 Speedster, die in de jaren ’50 werd geïntroduceerd als een lichtgewicht, open-top sportwagen. Deze auto, met zijn kenmerkende lage, brede profiel en minimalistisch interieur, werd al snel een icoon, geliefd om zijn schoonheid en prestaties. De hieronder afgebeelde 356 Speedster was een favoriet onder zowel racers als Hollywood-sterren, en hielp Porsche een reputatie op te bouwen voor het maken van elegante en krachtige sportwagens.

Porsche 357 Speedster

Nu, met de onthulling van de 357 Speedster, brengt Porsche een eerbetoon aan deze legendarische lijn. De 357 combineert de klassieke esthetiek van de 356 met moderne elektrische technologie, waarmee het de rijke geschiedenis van de Speedster-lijn voortzet in het elektrische tijdperk. Het ontwerp van de 357 Speedster is een fraaie mix van klassieke en moderne elementen. De auto heeft de kenmerkende gestroomlijnde vorm van de Speedster-lijn, met een laag, breed profiel en een minimalistisch interieur.

Porsche 357 Speedster

Porsche 357 Speedster

Moderne techniek

De 357 Speedster combineert deze historische erfenis met de nieuwste technologieën op het gebied van elektrische aandrijving. De elektrische aandrijving zorgt daarbij ongetwijfeld voor indrukwekkende prestaties. Ook zal de auto zijn uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van rijhulpsystemen en connectiviteit, zoals het head-up display doet vermoeden. En zo moet deze auto het beste van het verleden en de toekomst combineren, met een prachtig ontwerp en indrukwekkende prestaties.

Niet zomaar een studiemodel

Helaas is de 357 Speedster slechts een studiemodel. Het is niet waarschijnlijk dat de auto in productie zal gaan. Dit exacte model althans niet. Want het is wel zo dat Porsche serieus met dit soort elektrische modellen bezig is. De door Porsche bevestigde plannen voor de elektrische Boxster en Cayman duiden daar immers op.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...