Ford opent Cologne Electric Vehicle Center

Ford heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de transitie naar elektrisch rijden. De Amerikaanse autofabrikant heeft onlangs het Cologne Electric Vehicle Center geopend. Dit is een hypermoderne productiefaciliteit in Duitsland, waar men de nieuwe generatie elektrische personenauto’s van Ford zal gaan produceren.

Nieuwe generatie elektrische voertuigen

Ford heeft wat betreft volledig elektrische personenwagens al de Mustang Mach-E, E-Transit en F-150 Lightning. Daarnaast zijn er via Ford Pro ook elektrische versies van de verschillende varianten van de Ford Transit verkrijgbaar.

Binnenkort voegt de Amerikaanse autofabrikant nog een elektrisch model toe aan zijn wereldwijde portfolio: de elektrische Explorer. Dit model zal het eerste elektrische voertuig zijn dat in Keulen wordt geproduceerd. Daarna volgt een sportieve cross-over, waarvan al min of meer zeker is dat dat dat de volgende generatie van de Puma wordt.

Voor beide modellen maak Ford gebruik van de MEB-architectuur van Volkswagen, een opmerkelijke samenwerking tussen de twee automerken, al heeft Volkswagen al vaker aangegeven dat het MEB-platform ook aan andere fabrikanten ter beschikking kan worden gesteld.

Ford Explorer

Koolstofneutrale productie

Het Cologne Electric Vehicle Center is niet zomaar een productiefaciliteit. Het is een 125 hectare groot terrein, uitgerust met een gloednieuwe productielijn, accu-assemblage en geavanceerde automatiseringssystemen. Deze combinatie maakt een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 250.000 elektrische voertuigen mogelijk.

Omdat ook Ford zich inzet voor een duurzame toekomst, is het Cologne Electric Vehicle Center een geheel koolstofneutrale assemblagefabriek. Dit ondersteunt de inzet van Ford om tegen 2035 koolstofneutraliteit te bereiken in al zijn faciliteiten, logistieke operaties en directe leveranciers in Europa.

Ford heeft in het Cologne Electric Vehicle Center maatregelen genomen om de biodiversiteit en het ecologische evenwicht van de bestaande groene ruimte te verbeteren. Daarbij moet je denken aan de aanleg van wilde bloemenweiden en insectenhotels, evenals vleermuis- en vogelhabitats.

De warmte die nodig is voor de faciliteit en processen is ook koolstofneutraal. De lokale energieleverancier zal de bijbehorende emissies van de assemblagefabriek namens Ford compenseren. De warmte wordt opgewekt door een externe energiecentrale en afvalverbrandingsinstallatie en via een speciaal stoomnetwerk aan Ford geleverd.

1024 576 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...