Opel Experimental: een veelbelovend voorproefje van de nieuwe Manta?

Opel Experimental

De Opel Experimental is niet zomaar een conceptauto; hij biedt ons een blik in de toekomstige designfilosofie van het Duitse automerk. Deze elektrische cross-over is een duidelijke indicatie van de richting die Opel inslaat, en het design ervan zou wel eens de basis voor de nieuwe Opel Manta kunnen zijn.

Geen spiegels

Het ontwerp van de Opel Experimental is gedurfd en innovatief. De auto heeft een gestroomlijnde vorm, met lijnen die herinneren aan de legendarische Opel Manta. Wat direct opvalt, zijn de spiegels die niet op de gebruikelijke plaats zitten, maar vervangen zijn door camera’s die geïntegreerd zijn in de voorspatborden en stijlen. Dit geeft de auto een futuristische uitstraling.

De Opel Experimental zal worden gepresenteerd op de IAA 2023, en we mogen verwachten dat hij daar veel positieve reacties zal ontvangen. “Dit is een auto die de essentie van Opel’s toekomstige designfilosofie belichaamt,” aldus het persbericht van Opel. Opel CEO Florian Huettl: “De Opel Experimental geeft een voorproefje van de toekomstige modellen en technologieën, van het toekomstige design, ja zelfs van een nieuw tijdperk en de toekomst van het merk. Deze verbluffende conceptcar wijst ons de weg naar de toekomst en toont eens te meer de pioniersgeest van Opel.”

“Onze nieuwe Opel Experimental toont een meer technische en nog spitsere interpretatie van onze gedurfde en duidelijke designfilosofie. Hiermee krijgt onze visie op de toekomst vorm. Veel van de designelementen en de onderliggende filosofie zullen terug te vinden zijn in toekomstige productiemodellen. Het carrosserieontwerp combineert de beste aerodynamica met een onmiskenbaar silhouet. En het interieur biedt een intense, emotionele gebruikerservaring,” voegt Opel-designchef Mark Adams toe.

Opel’s route naar 100 procent elektrisch

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het tegen 2028 volledig elektrisch wil zijn in Europa, en de Experimental is een belangrijke stap in die richting. Opel heeft immers een reeks nieuwe elektrische modellen in de pijplijn. Heel binnenkort komen de elektrische Astra en Astra Sports Tourer, en op termijn dus ook een elektrische Manta.

Opel’s inzet op elektrificatie is dus overduidelijk. De Experimental is slechts een deel van een groter plan. Maar als dit model een voorproefje is van de elektrische Opel Manta, dan is het zeker geen onbelangrijk deel.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...