Mijlpaal bereikt: Nissan verkoopt wereldwijd ruim 1 miljoen elektrische auto’s

Nissan Motor Co., Ltd. heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door wereldwijd meer dan 1 miljoen elektrische auto’s te verkopen, waarvan bijna een derde aan klanten in Europa.

Nissan Leaf: wereldwijde populariteit en erkenning

Sinds de lancering in december 2010 zijn wereldwijd meer dan 650.000 exemplaren van de Nissan Leaf verkocht, beschikbaar in ongeveer 50 landen, met Japan, de VS en Europa als belangrijkste markten. Het model heeft klantwaardering en vele prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder “Europees Auto van het Jaar” en “Wereldauto van het Jaar” voor de eerste generatie. Sinds 2013 wordt de Europese markt bediend vanuit de Nissan-fabriek in Sunderland, VK, met meer dan 263.000 verkochte exemplaren.

Nissan Leaf

Nieuwkomer: Nissan Ariya

In 2022 introduceerde Nissan de Nissan Ariya, een volledig elektrische crossover. De Ariya onderscheidt zich door de nieuwste designtaal en technologieën van Nissan, waaronder e-4ORCE vierwielaandrijving en geavanceerde ProPILOT 2.0 rijhulpsystemen. De verfijnde vormgeving van de Ariya leverde Nissan de Auto Color Award 2021 in Japan en de Red Dot Design Award in Duitsland op. Bovendien behaalde de Ariya een eervolle derde plaats in de Europese Auto van het Jaar-verkiezing van 2023 en werd hij opgenomen in de top 10 van Wards Best Interiors & UX-lijst.

Nissan Ariya

Elektrische bedrijfswagens

Nissan betrad in 2014 de markt voor elektrische bedrijfswagens in Europa met de introductie van de e-NV200. Deze bedrijfswagen is sindsdien al meer dan 45.000 keer verkocht in Europa. Dit jaar lanceerde Nissan zijn opvolger: de Nissan Townstar Electric Van (EV).

Nissan Townstar

Toekomstvisie: Nissan Ambition 2030

Als onderdeel van de langetermijnvisie ‘Nissan Ambition 2030′ is het doel van Nissan om tegen 2030 wereldwijd negentien nieuwe EV-modellen te lanceren. Tegen 2028 streeft het bedrijf naar het uitbrengen van EV’s met intern ontwikkelde solid-state-batterijen. Nissan wil het aanbod van elektrische voertuigen wereldwijd uitbreiden om te voldoen aan de diverse klantbehoeften.

Elektrische crossover CHILL-OUT (conceptmodel)

Uitbreiding van het elektrificatieaanbod

Voor de Europese markt heeft Nissan de komst van twee nieuwe elektrische auto’s aangekondigd. Een elektrische crossover zal de nieuwe modelgeneratie inluiden, waarbij het CHILL-OUT conceptmodel als voorbode dient. Daarnaast zal Nissan ook een compleet nieuwe compacte elektrische auto uitbrengen, die het instapmodel wordt in het aanbod van elektrische voertuigen van Nissan.

EV verkopen per regio

Japan 230.000
Noord-Amerika 210.000
Europa 320.000
China 230.000
Overige regio’s 10.000
Totaal 1.000.000

– Verkoopcijfers zijn afgerond (verkochte eenheden) per 30 juni 2023

1536 864 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...