Is de Lanzador Concept een voorproefje van de eerste elektrische Lamborghini?

Lamborghini Lanzador Concept

Lamborghini heeft op de Monterey Car Week het doek getrokken van een nieuw elektrisch concept, de Lanzador. Hoewel het niet de eerste keer is dat het merk een elektrische conceptauto toont, lijkt deze onthulling een belangrijke stap te zijn in de richting van een volledig elektrische productieauto van het Italiaanse merk.

De woorden van Stephan Winkelmann, Chairman en CEO van Automobili Lamborghini, laten namelijk weinig aan de verbeelding over: “De presentatie van de volledig elektrische Lamborghini Lanzador concept car tijdens de Monterey Car Week is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf en geeft vorm aan ons pad naar decarbonisatie en elektrificatie.”

Lamborghini Lanzador Concept

Typisch Lamborghini

Het Lanzador-concept combineert de kenmerkende scherpe lijnen van Lamborghini met een futuristisch design dat past bij de elektrische aandrijving. De carrosserie is gestroomlijnd en de binnenkant is een toonbeeld van luxe en technologische innovatie. Het interieur is uitgerust met geavanceerde displays en bedieningselementen die de bestuurder een naadloze rijervaring moeten bieden.

Nog geen specificaties van Lamborghini Lanzador vrijgegeven

De technische details van de Lanzador zijn niet vrijgegeven, maar zullen ongetwijfeld indrukwekkend zijn. Zowel de elektrische aandrijflijn als het accupakket zullen de prestaties leveren die passen bij het merk Lamborghini. Hoewel specifieke cijfers over de actieradius en prestaties nog niet zijn vrijgegeven, is duidelijk dat het Italiaanse merk streeft naar een combinatie van snelheid, kracht en efficiëntie. De prestaties, actieradius, oplaadmogelijkheden en andere technische specificaties zullen naar verwachting in de nabije toekomst worden onthuld.

Lamborghini Lanzador Concept

Meer dan een concept

De Lanzador is niet alleen een conceptauto maar ook statement van Lamborghini’s visie op de toekomst van mobiliteit. Winkelmann’s woorden onderstrepen de positieve reacties van geïnteresseerden op Lamborghini’s intentie om een productiemodel van deze elektrische conceptcar te ontwikkelen is. Hoewel het dus niet 100% zeker is dat deze Lanzador conceptauto daadwerkelijk een voorproefje is van de eerste elektrische Lamborghini, wijzen de signalen toch vrij duidelijk en overtuigend in die richting.

Als het Lanzador-concept inderdaad een productiemodel wordt, dan zal deze auto Lamborghini meteen in de voorhoede van de elektrische supercars moeten plaatsen. Het Italiaanse merk heeft al eerder aangegeven dat men er niet van overtuigd is dat men een elektrische auto kan maken die qua prestaties past bij de iconische status van Lamborghini. Het zal daarom interessant zijn om te zien in hoeverre deze auto zich kan meten met bijvoorbeeld de Rimac Nevera en Lotus Evija.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...