Faraday Future levert het eerste exemplaar van de FF91 af

Faraday Future FF91 delivery

Na een vertraging van vijf jaar heeft Faraday Future, de Californische fabrikant van elektrische voertuigen, eindelijk het eerste exemplaar van de FF91 afgeleverd. Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat de meeste ellende achter de rug lijkt te hebben.

Niet bepaald goedkoop

De FF91 ziet er niet alleen bijzonder en futuristisch uit, hij heeft ook een prijskaartje dat er niet om legt. De prijzen van deze gelimiteerde Futurist Alliance Edition liggen, als we het goed hebben, rond de 350 mille. Veel geld, heel veel geld zelfs, maar daarvoor krijg je wel een behoorlijk bijzondere auto. Ondanks het feit dat dit model al een jaar of vijf geleden werd gepresenteerd, oogt het nog steeds heel modern. Echt zo’n ontwerp dat nog wel even modern zal blijven ogen. En ook op het gebied van comfort en prestaties heeft de FF91 heel wat te bieden.

Faraday Future FF91

Begeerlijke auto

Daarnaast biedt de Faraday Future FF91 een flinke hoeveelheid ruimte, vele comfort, een enorme hoeveelheid technologie en bijzonder vlotte prestaties. Dat maken de FF91 tot een bijzonder begeerlijke auto. De enige reden om hem niet te kopen is misschien het gebrek aan vertrouwen dat je in het bedrijf achter de FF91 kunt hebben. Het bedrijf heeft de productie talloze keren uit moeten stellen en ging een paar keer bijna ten onder. Wonder boven wonder wist het toch steeds weer een financiering te krijgen, en nu is zowaar dus het eerste exemplaar afgeleverd.

Qua prestaties heb je met de FF91 weinig reden tot klagen. Met een motorvermogen van 1050 pk en een koppel van 1800 Nm accelereert de FF91 in slechts 2,39 seconden van 0 naar 100 km/u. De auto en is uitgerust met een 130 kWh accu waarmee hij een bereik van 611 kilometer zou hebben. Volgens welke norm dat bepaald is, is ons nog niet duidelijk.

AI-gestuurde technologie

De FF91 onderscheidt zich ook door zijn luxe en AI-gestuurde technologie. De auto beschikt over meerdere displays, 5G-modems, en geavanceerde ADAS-functies. De overgang naar de “all-AI-powered 2.0 stage” heeft geleid tot significante upgrades en verbeteringen, waardoor de FF91 2.0 naar eigen zeggen de ultieme “AI TechLuxury EV” is geworden.

Futurist Alliance Editie

Naast de standaard FF91 2.0, heeft Faraday Future een exclusieve Futurist Alliance editie gelanceerd, waarvan de oplage wordt beperkt tot 300 eenheden wereldwijd. Deze editie biedt extra’s zoals professionele training, een Apple Watch met voertuigbedieningsfuncties en een high-speed internet satellietcommunicatiepakket.

Leveringsplanning

Faraday Future heeft een driefasig leveringsplan aangekondigd, waarbij de eerste fase zich richt op de Futurist Alliance editie. De officiële levering van de eerste FF91 2.0 Futurist Alliance werd gevierd met een videoverhaal over de ceremonie, waarbij de trotse eigenaar de sleutels in ontvangst nam.

Hoewel Faraday Future ambitieus is begonnen én blijft, mogen we blij zijn als het bedrijf het toegezegde leveringsschema kan aanhouden. Maar de levering van de eerste auto geeft natuurlijk wel aan dat Faraday Future op de goede weg is.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...