De Zeekr 001 FR moet ‘saaie’ Tesla Plaid-versies overtreffen; proefritten met 001 zijn nu mogelijk

Zeekr 001 FR

Zeekr, het elektrische ‘premium’ automerk van Geely, wil de gevestigde orde uitdagen. Het heeft de Zeekr 001 FR aangekondigd, een prestatiegerichte versie van de 001 die de ‘saaie’ Tesla Plaid-versies zou moeten overtreffen. Verder is de productie van de Zeekr 001 voor Europa gestart en kun je daar in Nederland nu ook een proefrit mee maken.

Prestatiegerichte Zeekr 001 FR

Met een prijskaartje van meer dan een ton moge het duidelijk zijn dat je de woorden ‘Chinese auto’ allang niet meer met goedkoop kunt associëren. Voor dat geld krijg je ook heel wat. Hoewel de specificaties en prestaties nog niet zijn vrijgegeven mogen we verwachten dat deze er niet om zullen liegen. Misschien maakt men wel gebruik van de 900 pk aandrijflijn van de Lotus Eletre – Lotus is ook onderdeel van Geely-. In ieder geval is de Zeekr 001 FR duidelijk aangepast aan een hoger prestatieniveau.

Zeekr 001 FR

Het ontwerp omvat een volledig koolstofvezel aerodynamisch pakket, inclusief de voorlip, zijskirts, achterdiffuser, vleugel en dak, om zowel de luchtweerstand als het gewicht te minimaliseren. De lichtgewicht gesmede wielen en hoogwaardige koolstofkeramische remschijven onderstrepen de ambitie van Zeekr om de Plaid-versies van Tesla te overtreffen. Dat heeft onderstaande tweet van Zeekr ook wel aan:

Zeekr groeit gestaag door

Dat Zeekr geen eendagsvlieg is, wordt onder anderen aangetoond door de verkoop- en productiecijfers. Het Chinese merk heeft al meer dan 130.000 voertuigen geleverd, waarvan 54.672 eenheden in de eerste zeven maanden van dit jaar. In juli 2023 leverde het merk 12.039 nieuwe voertuigen af, en noteerde het een opmerkelijke jaar-op-jaar groei van 139,7% en een maand-op-maand groei van 13,4%.

Productiestart van de Zeekr 001 voor Europa

Ook Europa is een belangrijke markt voor elektrische voertuigen, en dat heeft Zeekr heel goed begrepen. De recente start van de productie van de Zeekr 001 voor Europa markeert dan ook een belangrijke mijlpaal voor het merk.

Proefritten

Voor degenen die kennis willen maken met de Zeekr 001, is er goed nieuws. Je kunt er deze maand namelijk proefritten mee maken in de buurt van Lelystad.

Prijzen

De definitieve prijzen zijn inmiddels ook bekend. Met een vanafprijs van € 59,490 (incl. BTW) voor het Long Range-model met één motor is de Zeekr 001 een stuk duurder dan bijvoorbeeld de Tesla Model Y. Maar Zeekr pretendeert ‘premium’ te zijn en daar moet uiteraard voor betaald worden. Onderstaand de prijzen en uitvoeringen van de Zeekr 001:

Uitvoering Aandrijving Maximaal vermogen 0-100 km/u WLTP Gecombineerd bereik Prijs incl. BTW (Nederland)
Long Range RWD Enkele motor 200 kW / 272 pk 7,2 s Tot 620 km € 59,490
Performance AWD Dubbele motor 400 kW / 544 pk 3,8 s Tot 590 km € 62,490
Privilege AWD Dubbele motor 400 kW / 544 pk 3,8 s Tot 580 km € 67,490

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...