Zeekr 001 wordt in China al met Qilin CPT-accu’s aangeboden

Zeekr 001 met Qilin accu's

Zeekr, het premium merk van Geely, komt binnen afzienbare tijd ook op de Europese markt. Met welke modellen precies weten we niet maar de Zeekr 001 zal er absoluut deel van uitmaken. In China biedt Zeekr die 001 nu ook aan met de Qilin-accu van CATL. Deze zorgt voor een aanzienlijk grotere actieradius.

Qilin-accu’s voor actieradius van ruim duizend kilometer

Die Qilin-accu’s bevatten de derde generatie van CATL’s CTP-technologie. Hierbij worden de accucellen niet langer in afzonderlijke modules ingebouwd. Ze maken direct deel uit van het chassis. Ze zijn hierdoor lichter en nemen minder ruimte in beslag. In de Zeekr 001 is daardoor een accucapaciteit van 140 kWh mogelijk.

Daarmee zou een actieradius van 1032 kilometer mogelijk moeten zijn. Die actieradius klinkt indrukwekkend maar is helaas wel volgens de ronduit optimistische Chinese norm. Evengoed mogen we verwachten dat de Zeekr 001 met die 140 kWh accu een indrukwekkende actieradius zal hebben.

Zeekr 001 met Qilin accu's

Bij de eerdere aankondiging in september noemde men nog een energiedichtheid van 225 Wh/kilo. In de Zeekr 001 maakt kennelijk nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van de Qilin-technologie. In de documenten die men bij het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie heeft ingediend wordt gesproken over een energiedichtheid van 200 Wh/kilo. Ter vergelijk: bij een LFP-accu is die ongeveer 160 Wh/kilo.

Shooting brake

De bijna vijf meter lange Zeekr 001 is een ‘shooting brake’ en staat Geely’s SEA-platform. Hij wordt met een en twee motoren aangeboden. De versie met de Qilin-accu heeft alleen een motor op de achteras. Dit om een maximale efficiëntie en het genoemde bereik van meer dan duizend kilometer te realiseren. Het voertuig weegt 2.345 kilogram waarvan 727 kilogram voor rekening van de accu komt.

Beperkte oplage

Helaas is de Zeekr 001 met die Qilin-accu maar in een beperkt aantal van duizend stuks verkrijgbaar. De meerprijs (in China) bedraagt ongeveer 14 mille. Een flink bedrag voor een auto die in de standaarduitvoering (wederom in China) maar zo’n 40 mille kost.

De Zeekr 001 zal voorlopig ook nog verkrijgbaar zijn met de conventionele accumodules. Kopers kunnen dan kiezen voor een accucapaciteit van 86 of 100 kWh met een CLTC-actieradius van respectievelijk 546 en 741 kilometer.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...