Xpeng lanceert verbeterde P7i sedan

Xpeng P7i

Xpeng, de Chinese autofabrikant, heeft de vernieuwde versie van zijn P7 sedan gelanceerd, welke als Xpeng P7i door het leven zal gaan. Het nieuwe model biedt betere prestaties en is nu in vier versies verkrijgbaar. De P7i kan in China al besteld worden en wordt daar later deze maand al geleverd.

Xpeng P7i heeft diverse verbeteringen

De vernieuwde P7i behoudt dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Hij is ook gebouwd op het reguliere 400V-platform van Xpeng. Er zijn echter diverse verbeteringen aan de elektronica doorgevoerd. Zo is de maximale laadsnelheid verhoogd van 90 kW naar 175 kW. De laadtijd van 10 naar 80 procent SoC wordt daardoor verkort tot ongeveer 30 minuten. Ook is het thermisch beheer van het accupakket verbeterd op het gebied van prestaties en efficiëntie. Hoewel het motorvermogen ongewijzigd is (120 kW voor en 196 kW achter) kan de sedan nu “probleemloos gedurende 30 minuten een snelheid van 190 km/h behouden” en kan “de actieradius onder winterse omstandigheden met tot wel 15% worden verhoogd”, aldus de Chinese startup.

Xpeng P7i

Verder heeft Xpeng wat verbeteringen aan de aandrijflijn doorgevoerd. Zo is het koppel verhoogd, wat bij de achterwielaangedreven versies voortaan 440 Nm bedraagt terwijl de versies met vierwielaandrijving een gezamenlijk koppel van 757 Nm hebben. De acceleratietijd van 0 naar 100 km/u is daardoor verbeterd tot 3,9 seconden voor de vierwielaangedreven versies en 6,4 seconden voor de ‘normale’ versies met achterwielaandrijving.

Ook een “verfijning van de stroomlijn” moet bijdragen aan de verbetering van de efficiëntie. Xpeng heeft een verlaging van de luchtweerstandscoëfficiënt weten te realiseren, welke voortaan 0,236 bedraagt. Die waarde noemde Xpeng vorig jaar trouwens ook al.

Verder zien we ook wat wijzigingen in het interieur. Naast een nieuw stuur zijn er ook de nodige zaken verbeterd aan de centrale bediening en heeft het sub-dashboard een nieuw ontwerp. Ook zijn er diverse upgrades op het gebied van rij-assistentie en de smart cockpit. Uiteraard is de P7i uitgerust met Xpeng’s gepatenteerde XNGP-architectuur – het naar eigen zeggen meest geavanceerde ‘all-scenario’ assistentiesysteem in de branche.

Xpeng P7i

Waarschijnlijk ook naar Europa

De P7 was lange tijd het belangrijkste model van Xpeng. In 2022 werden er 59.066 exemplaren van de Xpeng P7 verkocht, wat 49% van de jaarlijkse verkoop van Xpeng van 120.757 voertuigen vertegenwoordigde. Met het vernieuwde model hoopt Xpeng uiteraard op een nieuwe opleving van de verkoop.

Xpeng biedt vier versies van de P7i aan: de 702 Pro, de 702 Max, de 610 Max Performance en de 610 Wing Performance. Het nummer in de modelnaam verwijst naar het (bijzonder optimistische) CLTC-bereik van de versies. De 610-versies hebben vierwielaandrijving, terwijl de andere twee achterwielaandrijving hebben.

Hoewel het niet duidelijk is of de P7i ook in Europa zal worden aangeboden, lijkt dat wel heel aannemelijk gezien de recente ‘herintroductie’ van Xpeng in Denemarken, Noorwegen, Nederland en Zweden.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...