Volgende generatie Hyundai Kona Electric wordt ruimer en dynamischer

generatie Hyundai Kona Electric

Hyundai heeft een volgende generatie van de populaire Kona Electric aangekondigd. Een beetje tot onze verrassing. Nog niet zo lang geleden kondigde de Koreaanse autofabrikant immers het ‘elektrische submerk’ Ioniq aan. Dat wekte de indruk dat een eventuele opvolger van de Kona een van de nieuwe Ioniq-modellen zou zijn.

Maar kennelijk durft Hyundai het nog niet aan om die opvolger alleen in een volledig elektrische versie op de markt te brengen. Dat is immers de consequentie als je hem onder een elektrisch submerk uitbrengt. Vandaar dat hij nu toch gewoon als Kona op de markt wordt gebracht, waar natuurlijk ook helemaal niets mis mee is.

Hyundai Kona Electric

Elektrisch, hybride en met verbrandingsmotor

En zo kunnen de kopers ook bij de nieuwe Kona nog steeds kiezen tussen verschillende aandrijfvarianten. De nieuwe Hyundai Kona staat net zoals de huidige generatie op een multi-platform architectuur. Hyundai zal de nieuwe Kona aanbieden in drie verschillende aandrijfvarianten. Naast de volledig elektrische versie komen er ook versies met een hybride aandrijving en ook nog met een verbrandingsmotor. Welke varianten er per land beschikbaar zullen zijn, is nog precies bekend. We mogen verwachten dat we in Nederland in ieder geval kunnen kiezen uit de volledig elektrische versie (BEV) en de hybride versie (HEV). Er komt ook een sportieve Hyundai Kona N Line. Omdat die hoogstwaarschijnlijk een verbrandingsmotor heeft, is het voor ons even onduidelijk of men die uitvoering ook in Nederland aan zal bieden.

Hyundai Kona Electric

Een stuk groter

Uiteraard heeft Hyundai het ontwerp van de nieuwe Kona aangepast aan de nieuwe designtaal. Hij ziet er dan ook veel dynamischer uit dan het huidige model. Bovendien is hij ook behoorlijk wat groter geworden. De wielbasis is 60 mm meer, de totale lengte is met 150 mm gegroeid terwijl de breedte met 25 mm is toegenomen. Dat betekent dat hij, als het goed is, ook wat meer interieurruimte zal bieden. Ook zegt de Koreaanse autofabrikant dat de kofferruimte geoptimaliseerd is.

Het nieuwe interieurontwerp is in grote lijnen nog het nodige van de huidige generatie van de Kona te vinden, maar alles is wel degelijk helemaal nieuw. In het ruimere, meer op de bestuurder gerichte interieur ligt de nadruk op praktische bruikbaarheid en rijplezier, en moet een ‘veelzijdige ruimte creëren voor bestuurder en passagiers’. De zwevende digitale cockpit heeft twee 12,3-inch displays. Hyundai heeft de pookknop verplaatst. In plaats van op de middenconsole zit hij nu achter het stuurwiel. Om de ‘urban’ sfeer van het interieurdesign van de Kona te benadrukken, heeft de achterbank nagenoeg geen rondingen meer.

Hyundai Kona Electric

Exterieur

Aan de buitenzijde zijn de verschillen met de huidige Kona enorm te noemen. In feite herken je de oude Kona er bijna (of helemaal) niet meer in terug. Een gedurfde zet van de Koreanen. Misschien ook wel noodzakelijk want de huidige Kona is qua design ook wel een beetje aan het eind van zijn Latijn aan het komen. Waar de huidige Kona vrij bescheiden maar vriendelijk aandoet – een soort van allemansvriendje – oogt de volgende generatie uitgesproken modern en sportief. Een ontwikkeling die ook goed past bij die van het Koreaanse merk zelf.

Parametric Pixel Design

De nieuwe Hyundai Kona Electric krijgt een opvallend en zeer herkenbaar front waarin het ‘Pixel design’ duidelijk naar voren komt. “Parametric Pixel Design”, noemt Hyundai het, en het wordt hierbij voor het eerst gecombineerd met een over de gehele breedte van het front doorlopende lichtband. Ook aan de achterzijde zien we overigens een lichtband.

De flanken van de nieuwe Kona kenmerken zich door de zogenaamde parametrische oppervlakken. Een scherpe diagonale vouw verbindt de satijnchromen afwerking en vormt zo een doorlopende contour. Verder krijgt de nieuwe Kona opvallend gevormde bekledingen van de wielkasten, die het stoere karakter van de nieuwe Kona moeten benadrukken.

Verder heeft elke aandrijfvariant van de Kona een iets ander ontwerp. Bijzonder is dat het design van de volledig elektrische versie van de Kona het uitgangspunt vormt voor de overige versies.

Hyundai Kona Electric

De komende maanden zal Hyundai meer informatie over de nieuwe Kona bekendmaken. We zijn benieuwd of de nieuwe Kona qua techniek vergelijkbare wijzigingen als het zustervoertuig (Kia Niro) zal ondergaan.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...