Upgrade voor de Polestar 2 op komst

Upgrade voor de Polestar 2 model 2024

Polestar voert met ingang van modeljaar 2024 een upgrade door een de Polestar 2. Dit was wel een beetje te voorspellen. Zustermerk Volvo kondigde immers onlangs soortgelijke wijzigingen aan voor de C40 en XC40. Waar het bij Volvo alleen om de aandrijflijnen en accu’s ging, gaat het bij de Polestar 2 ook om andere zaken.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “We zijn verder gegaan dan het oppervlak en hebben we belangrijke technische en mechanische componenten van de elektrische aandrijflijn verbeterd. Dit is de beste Polestar 2 tot nu toe en, dankzij het vernieuwde frontdesign met de nieuwe SmartZone, ook de mooiste.”

Betere efficiëntie

De Polestar 2 krijgt namelijk ook een nieuw front en de nodige verbeteringen aan de assistentiesystemen. Maar de veranderingen en verbeteringen aan de aandrijflijn zijn natuurlijk het meest ingrijpend. Net als bij de Volvo C40 en XC40 zal ook bij de ‘Single Motor’-uitvoering van de Polestar 2 de aandrijving van de voorwielen naar de achterwielen gaan. Bij de ‘Dual Motor’-uitvoering blijft men uitgaan van aparte motoren voor iedere as, maar gaat men wel andere soorten elektromotoren gebruiken. De voorste motor kan voortaan volledig worden uitgeschakeld. Dit draagt uiteraard in grote mate bij aan een betere efficiëntie.

Het is geen verrassing dat de Polestar 2 ook over een groter vermogen beschikt. Dat geldt voor zowel de versies met één als twee motoren. De Single Motor-versie met de Standard Range accu beschikt voortaan over 200 kW. Met de Long Range accu is dat 220 kW. In beide gevallen bedraagt het koppel 490 Nm. Dat is behoorlijk wat meer dan de huidige versie heeft. De Polestar 2 Single Engine model 2024 accelereert in 6,2 seconden van 0 tot 100 km/u. Wie de Dual Motor versie kiest, beschikt zelfs over een systeemvermogen van 310 kW en een koppel van 740 Nm, waarmee hij in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u kan sprinten.

Het optionele Performance Package doet daar met 33n vermogen van maximaal 350 kW nog een schepje bovenop. Deze sprint in 4,2 seconden naar de 100 km/u. Wie dit pakket niet bestelt, kan naderhand nog wel het vermogen via een betaalde OTA-upgrade verhogen, mits het een daarvoor geschikte Long Range Dual Motor-variant betreft.

Upgrade voor de Polestar 2 model 2024

Smartzone

De nieuwe siliciumcarbide-omvormer helpt ook aan mee aan die verbeterde efficiëntie en dat geldt ook voor de verbeterde stroomlijn. Daarvoor is het nieuwe “high-tech” front verantwoordelijk. Daarmee past de auto ook beter bij de nieuwe designtaal die met de komst van de Polestar 3 werd geïntroduceerd. Dat nieuwe front is ook de plaats voor de ‘SmartZone’. Dit nieuwe systeem, dat we al van de Polestar 3 kennen, bevat diverse essentiële actieve veiligheidsfuncties zoals een radar en frontcamera.

Grotere actieradius

De nieuwe aandrijflijnen worden gecombineerd met nieuwe, verbeterde accupakketten. De accucapaciteit van de Standard Range is met 69 kWh onveranderd. De Long Range krijgt voortaan een accupakket met een capaciteit van 82 kW. Aan de DC-snellader kunnen deze accupakketten met een maximale snelheid van respectievelijk 135 en 205 kW worden opgeladen. De actieradius van de Long Range versie is dankzij de verbeterde efficiëntie en grotere accucapaciteit met 84 kilometer gestegen tot maar liefst 635 kilometer. Daar kun je mee thuis komen.

Assistentiesystemen

Polestar heeft ook de veiligheidsvoorzieningen van de Polestar 2 uitgebreid. Naast de al eerder genoemde SmartZone is de Polestar 2 voorzien van onder anderen Cross Traffic Alert en Rear Collision Warning and Mitigation en het Blind Spot Information System. De standaarduitrusting omvat voortaan ook automatisch dimmende buitenspiegels, een 360-graden camera, Driver Awareness-functies en draadloze oplaadpads voor smartphones.

Levering eind dit jaar

Wie nu de 2024-versie van de Polestar 2 bestelt, kan er waarschijnlijk nog dit jaar mee rijden. De productie is namelijk gepland voor het derde kwartaal. Helaas zul je er wel zo’n 3 mille meer voor moeten betalen dan de huidige versie.

prjzen Polestar 2 model 2024

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...