Tesla gaat de volgende Gigafactory in Mexico bouwen

Het gerucht dat Tesla plannen voor een volgende Gigafactory heeft, deed al een tijdje de ronde. Gisteren, op de zoveelste ‘Tesla Investor Day’, was duidelijk waar die gaat komen. Tesla heeft dit keer voor Mexico gekozen. Maar veel meer dan dat is er eigenlijk nog niet bekend over ‘Giga Mexico’.

Gigafactory komt ‘ergens bij Monterrey’

Want hoewel Tesla bevestigde dat de volgende fabriek van het Amerikaanse bedrijf in Mexico zal worden gebouwd, gaf men geen informatie vrij over de exacte locatie en grootte van de fabriek. Ook vertelde men niets over de start van de bouw of de productie. Het enige wat de investeerders te zien kregen, was een rendering waarbij duidelijk werd dat ‘Giga Mexico’ weer een gebouw in het typische achthoekige Tesla ontwerp wordt. De heuvels op de achtergrond zeggen natuurlijk ook niet veel. Het enige wat Tesla vertelde was dat de nieuwe Gigafactory zal worden gebouwd in de buurt van de stad Monterrey. Mexico’s president Andres Manuel Lopez Obrador was ook naar Austin gekomen voor de aankondiging van Giga Mexico. Elon Musk noemde de nieuwe fabriek “waarschijnlijk de belangrijkste aankondiging” op de Tesla Investor Day.

Grootte en capaciteit van Giga Mexico nog onbekend

De rest van de informatie is wat vager, en afkomstig uit doorgaans goed geïnformeerde media. Er schijnt met de bouw van Giga Mexico – niet te verwarren met Viva Mexico 😉 – een bedrag van zo’n vijf miljard dollar te zijn gemoeid. Ook is het nog raden naar de uiteindelijke productiecapaciteit. We mogen verwachten dat die, net als bij de Gigafactories in Austin en Grünheide, geleidelijk wordt opgevoerd. Reuters, dat zich beroept op Mexicaanse bronnen, zou Tesla overwegen om in Giga Mexico in een later stadium ook de accu’s te produceren. Voorts melden de diverse bronnen dat er in de fabriek tot 6.000 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

1440 810 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...