ServCity: autonome auto’s rijden al drie jaar door London zonder brokken

ServCity

Een driejarig project om de levensvatbaarheid van autonome auto’s in een stadsomgeving te beoordelen, is zojuist afgerond. Dit is het zogenaamde ServCity-project, dat wordt gesteund door onder anderen Nissan en de Britse regering.

Blauwdruk voor geavanceerde autonome voertuigtechnologieën

ServCity wordt gezamenlijk gefinancierd door de Britse overheid en consortiumpartners, het overheidsfonds voor intelligente mobiliteit van £100 miljoen dat wordt beheerd door het Centre for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV) en wordt uitgevoerd door het Britse innovatieagentschap Innovate UK.

Gedurende drie jaar hebben zes partners – Nissan, Connected Places Catapult, TRL, Hitachi Europe, de Universiteit van Nottingham en SBD Automotive – samengewerkt om een blauwdruk te ontwikkelen die OEM’s, vervoersaanbieders en stadsplanners helpt om een geavanceerde autonome voertuigtechnologieën in de stadsinfrastructuur te integreren.

Het project onderzocht ook hoe men in de Britse steden in de toekomst een “Robotaxi”-achtige dienst zouden kunnen opzetten ten behoeve van de bewoners en forensen.

Minister van vervoer Jesse Norman: “De regering heeft 7 miljoen pond in dit project geïnvesteerd om voorop te lopen bij de innovatie. Sindsdien heeft ServCity bewezen de sleutel te zijn tot het beantwoorden van de praktische vragen over hoe zelfrijdende voertuigen in steden te integreren voor het algemeen belang.”

ServCity Nissan Leaf autonoom rijdend in London

Nissan Leaf

De voertuigen die men voor dit project gebruikte, waren van het type Nissan Leaf. Deze waren aangepast voor volledig autonoom rijden en in dat kader ook gekoppeld aan de ServCity, dat op zijn beurt weer was gekoppeld aan het Smart Mobility Living Lab (SMLL) in Greenwich.

Gedurende een onderzoeksperiode van drie jaar hebben de voertuigen maar liefst 2.575 autonome testkilometers gemaakt, zónder brokken. Daarbij kregen ze steeds meer uitdagende validatieproeven op de wegen van Londen voorgelegd, die ze alle met succes hebben afgelegd.

David Moss, senior vice president Region Research & Development voor Nissan AMIEO: “We zijn bijzonder trots om deel uit te maken van het ServCity-project en onze 100% elektrische Nissan LEAF is het ideale testvoertuig gebleken. Via onze langetermijnvisie Nissan Ambition 2030 zijn we toegewijd aan het ondersteunen van een grotere toegang tot veilige en spannende onderzoeksprojecten zoals ServCity zijn van vitaal belang voor de evolutie van de technologie.”

Moss vervolgt: “Via onze R&D-basis van wereldklasse in Cranfield in het Verenigd Koninkrijk innoveert Nissan voortdurend om baanbrekende, doelgerichte technologieën te ontwikkelen waar onze klanten baat bij hebben. De prestaties van ServCity dragen bij aan onze inspanningen om een toekomst in te luiden waarin we nul dodelijke slachtoffers op de weg hopen te zien, terwijl we klanten het extra comfort en gemak bieden dat voortkomt uit geavanceerde autonome aandrijvingstechnologieën.”

Extra infrastructuur

Tijdens de proeven kon ServCity gebruik maken van alle mogelijkheden van SMLL. Die omvatten onder anderen een netwerk van sensoren langs de weg en een gegevensverwerkingspakket. Dit om een futuristische coöperatieve infrastructuuromgeving te creëren en op die manier aanvullende gegevensbronnen naar de autonome voertuigen te sturen waardoor die meer informatie over hun positie en hun omgeving hebben. Die infrastructuur kan bovendien ook objecten detecteren die zich niet binnen het gezichtsveld van het voertuig bevinden, zoals objecten om een hoek of verder vooruit. Het voertuig kan daardoor eerder reageren en een eventuele alternatieve route kiezen om een vlotte verkeersstroom te garanderen.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...