Nissan kondigt gewijzigde elektrificatiestrategie aan

Nissan maakt samen met Renault en Mitsubishi deel uit van een van ’s werelds grootste autoconglomeraten. Nadat de drie bedrijven vorig jaar enorme investeringen in elektrificatie aankondigden en ook de doelstellingen van de alliantie bijstelden, gaat Nissan nu ook zijn eigen elektrificatie strategie wijzigen.

Gezamenlijke strategie

Nissan, Renault en Mitsubishi kondigden begin vorig jaar aan dat ze maar liefst 25 miljard dollar gaan investeren in de gezamenlijke ontwikkeling en lancering van meer dan een groot aantal nieuwe elektrische modellen. Het gaat hier om 35 modellen, die in de periode tot 2023 op de markt moeten komen. Door een intensieve samenwerking willen de fabrikanten ook de prijzen van de accu’s verlagen. Het streven is om de prijzen daarvan in 2026 met 50 procent en in 2028 met 65 procent te verlagen. Ook wil men aanzienlijke kostenbesparingen bereiken door het gebruik van gemeenschappelijke platforms. Deze moeten de basis vormen van 90 procent van de te realiseren modellen. Het betreft vijf gemeenschappelijke platforms: CMF-AEV, KEI-EV, LCV-EV, CMF-EV en CMF-BEV.

Nissan Ambition 2030 wordt aangescherpt

Nu alles in de alliantie op de rit is, vond Nissan het tijd om ook de eigen elektrificatiestrategie te evalueren. Men concludeert dat er een groeiend potentieel en een groeiende vraag is naar elektrische en geëlektrificeerde voertuigen. Daarom wil de Japanse autofabrikant zijn elektrificatieprogramma versnellen. Dat wil zeggen dat de in 2021 aangekondigde ‘Nissan Ambition 2030’ wordt aangescherpt.

Vier elektrische modellen meer

Toen ambieerde men nog om tegen het einde van dit decennium 23 geëlektrificeerde en 15 volledig elektrische voertuigen te hebben ontwikkeld. Volgens de aangepaste strategie wil Nissan nog meer hybride en volledig elektrische modellen introduceren. Dit om te voldoen aan “de behoeften van individuele markten, het concurrentievermogen van de ontwikkeling en de productie wereldwijd te verbeteren.” Nissan wil nu tegen 2030 maar liefst 19 nieuwe volledig elektrische voertuigen en 27 nieuwe geëlektrificeerde modellen hebben ontwikkeld.

Nissan gaf geen specifieke informatie over de komende modellen vrij. Maar de eerder vrijgegeven teasers en berichten maken wel het een en ander duidelijk.

Onder de geplande volledig elektrische modellen bevindt zich waarschijnlijk de derde generatie Nissan Leaf. Dat zal naar verwachting een cross-over worden. Verder komt er een elektrische opvolger van de Micra. Die zal waarschijnlijk nauw verwant zal zijn aan de elektrische Renault 5. Daarnaast mogen we volledig elektrische opvolgers verwachten van de Juke, Qashqai en X-Trail. Deze elektrische SUV’s komen tussen 2025 en 2027 op de markt. Voor Zuid-Amerika heeft de alliantie ook een compacte, elektrische stads-SUV aangekondigd. Die wordt door zowel Renault als Nissan aangeboden.

Doelstellingen

De autofabrikant wil dat de wereldwijde verkoop tegen 2030 voor minstens 55 procent uit hybrides en EV’s van de merken Nissan en Infiniti bestaat.

Op korte termijn wil men de wereldwijde verkoopmix van geëlektrificeerde voertuigen verhogen van 40 procent naar meer dan 44 procent in 2026. Als we kijken naar de afzonderlijke markten dan zien we de volgende bijgestelde prognoses:

 • Europa: van 75 naar 98 procent
 • Japan: van 55 naar 58 procent
 • Verenigde Staten: blijft 40 procent
 • China: van 40 naar 35 procent

Europa

In Europa moeten de geëlektrificeerde voertuigen tegen 2026 dus goed zijn voor 98 procent van de verkopen van het bedrijf. Voor de elektrificatie in Europa een “sterkere samenwerking met de Alliantie” onderzoeken.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten men ernaar dat tegen het eind van dit decennium minstens 40 procent van de verkochte auto’s volledig emissievrij is. Die doelstelling blijft ongewijzigd. Daarnaast wil men dat Nissan tegen 2030 in de VS een ‘volledig elektrisch’ automerk is. Dat houdt in dat de verkochte ICE’s dan voornamelijk voor rekening van Infiniti komen.

China

Nissan wil volgend jaar een nieuwe EV, speciaal voor de Chinese markt ontworpen BEV op de markt brengen. Maar ondanks de sterk groeiende vraag naar EV’s in China, is Nissan nog enigszins conservatief wat betreft de activiteiten in China. Men streeft ernaar dat in 2026 de verkoop van geëlektrificeerde auto’s daar 35 procent bedraagt. Dit in tegenstelling tot de eerder aangekondigde 40 procent.

1600 900 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...