Nio en Lucid strijken neer in Nederland

We hoeven met de feestdagen helemaal niet naar de meubelboulevard. We kunnen ook naar mooie elektrisch auto’s gaan kijken. Sinds een paar dagen hebben we er in Nederland showrooms van twee interessante elektrische merken bij: Lucid en Nio.

Beide merken zeggen het niet zo luid, maar willen wel degelijk aan de stoelpoten van Tesla zagen. En beide merken doen dat op een andere manier.

Lucid

Lucid heeft, om het zo maar te zeggen, een modernere, mooiere en betere concurrent van de Tesla Model S ontwikkeld. Als je Peter Rawlinson, CEO van Lucid Motors, moet geloven, dan is de Lucid Air op alle fronten beter dan de Tesla Model S, ook inde nieuwe Plaid-versie. Qua uiterlijk is de Lucid Air zeker indrukwekkend en ook de prestaties liegen er niet om. Maar we hebben het hier wel om een auto in het hogere prijssegment. Tesla kon met de Model S een goede start maken omdat dit model goed aansloeg bij de ‘early adopters’ van elektrisch rijden. Bovendien was er toen nog nul procent bijtelling voor elektrische auto’s.

Lucid dealer showroom Hilversum nederland

De Lucid Air zal het daarom moeilijker krijgen. Niet omdat elektrisch rijden in dit segment nog niet zo gangbaar is. Integendeel misschien zelfs. Nee, in dit segment gaat het ook om vertrouwen. Kopers hebben wel een groot vertrouwen in de kwaliteiten van de bestaande premium merken. Maar in hoeverre er in Nederland markt voor een nieuwkomer in deze branche is, moeten we nog even aanzien.

Los van dat alles is het natuurlijk best interessant om een kijkje te nemen in de nieuwe showroom van Lucid Motors, aan de Bussumergrintweg 12 in Hilversum.

Nio

Het Chinese Nio probeert een andere troef uit te spelen. De modellen van Nio lijken behoorlijk veel op die van Tesla en om nu te zeggen dat die veel mooier, beter of goedkoper zijn: nee, niet echt.

Nio’s grote troef is de uitwisselbare accu. Ook daarvan wordt het afwachten of dat de kopers over de streep zal trekken. Natuurlijk kleven er voordelen aan een accu die je binnen 5 minuten kunt omruilen voor een volle. Bovendien kun je het accupakket op die manier ook heel makkelijk upgraden en downgraden. Ook heb je geen last van teruggang in de capaciteit van de accu. Je huurt de accu van Nio en de Chinese fabrikant vervangt de accu’s automatisch zodra de capaciteit te ver is teruggelopen.

Nio en Lucid strijken neer in Nederland

Maar ja, er zijn in Nederland nu nog maar twee van die accuwisselstations. Nu heeft Nio er in Europa zo’n duizend gepland voor de komende jaren, maar zover zijn we nog lang niet. Dat betekent dat de meeste kopers van een Nio voorlopig nog vooral gebruik moeten maken van laadpalen en snellaadzuilen. Nu mankeert er niets aan de laadsnelheid van de Nio’s, maar hun belangrijkste voordeel kun je in Europa  voorlopig nog maar op een handjevol locaties benutten.

Normaal gesproken zou een verkoopvestiging van Nio een ‘Nio House’ heten. Die staan ook voor Nederland in de planning, het eerste wordt aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 in Rotterdam geopend. Eind volgend jaar gaat er ook een open in Amsterdam. Tot het Nio House in Rotterdam open is kunnen geïnteresseerden terecht in Zandvoort, waar Nio de eerste Nio Space Mobile ter wereld heeft geopend op het terrein van CM.COM Circuit Zandvoort.

Openingstijden

We hadden het wel over “auto’s kijken tijdens de feestdagen” maar zo te zien zijn de showrooms van Lucid en Nio niet open tijdens de feestdagen. Bij Lucid kun je alle werkdagen en de zaterdagen terecht. Het Nio Space Mobile is dagelijks geopend, maar is helaas (maar begrijpelijk) gesloten op 25, 26 december en op 1 januari. Bovendien sluit men de deuren op 24 en 30 december al om 12:30 uur.

1024 576 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...