Mini brengt de komende twee jaar drie elektrische modellen op de markt

Mini Countryman

Mini heeft meer details vrijgegeven over zijn toekomstige elektrische modellen. De productie van de nieuwe Countryman, die Mini ook in een elektrische versie zal aanbieden, wordt momenteel voorbereid. De elektrische Mini Countryman zal in februari 2024 op de markt komen. Maar er komen nóg twee elektrische Mini’s.

Mini Countryman

De productie van de Countryman, die in Leipzig plaats zal vinden, gaat later dit jaar van start. Er was tot nu toe geen informatie over of de productiestart alleen met de verbrandingsmotorvarianten was gepland of dat de elektrische versie ook direct beschikbaar zou zijn. Nu is duidelijk geworden dat de volledig elektrische Countryman pas begin 2024 zal verschijnen.

Er zijn nog geen exacte gegevens over de Countryman bekend. Omdat hij waarschijnlijk gebaseerd is op hetzelfde platform als dat van de eerder gepresenteerde BMW iX1, valt er natuurlijk wel het een en ander te gissen. We mogen in ieder geval verwachten dat het topmodel, net als de BMW iX1, vierwielaandrijving zal krijgen.

Mini Cooper

Tot zover de Mini Countryman. Voorjaar 2024 komt er ook een geheel nieuwe generatie van de Mini Cooper op de markt. Deze zal beschikbaar zijn met verbrandingsmotor en met een volledig elektrische aandrijving. Tot dusver gebruikte Mini de naam Cooper voor een motorvariant. Straks is het dus de naam van een nieuw model.

Een model dat overigens in samenwerking met Great Wall uit China wordt geproduceerd. Het schijnt dat dit nieuwe model al uitvoerig getest wordt. Er gaan in de media berichten rond dat die een vermogens tussen de 135 en 160 kW zal krijgen en verkrijgbaar zal zijn met een 40 en 54 kWh. In tegenstelling tot de Countryman zal bij de Mini Cooper de elektrische versie als eerste verkrijgbaar zijn.

In hoeverre die Mini Cooper trouwens zijn platform met de Ora Funky Cat – eveneens van Great Wall – is nog niet bekend. De Mini Cooper met benzine komt pas in juli 2024 op de markt komen. Waarschijnlijk is dat het laatste Mini-model met verbrandingsmotor.

Mini Aceman

Er staat nog een model in de planning bij Mini. Dat is de volledig elektrische Aceman, welke als het goed is in januari 2025 komt. De Mini Aceman zal alleen met voorwielaandrijving worden verkocht, hij krijgt een vermogen van 130 à 160 kW. Qua afmetingen – hij krijgt een lengte van bijna 4,10 meter – komt de Aceman tussen de Cooper (ongeveer 3,90 meter) en de Countryman (4,43 meter) in.

Aandeel elektrisch in 2025 naar 50 procent

Mini wil met deze nieuwe modellen bereiken dat 50 procent van de in 2025 verkochte voertuigen volledig elektrisch is. De Mini Countryman en Cooper beleven hun première waarschijnlijk op de IAA Mobility (september 2023), wat ook het moment voor de daadwerkelijke verkoopstart zal zijn. Naar verwachting zal de elektrische versie van de Cooper waar meer dan 40 mille kosten terwijl de Countryman waarschijnlijk voor ongeveer 50 mille te koop zal zijn. Als de Paceman qua formaat tussen die twee modellen in komt valt daar natuurlijk heel makkelijk een schatting van 45 mille op los te laten.

696 464 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...