Met de X zet Zeekr veel meer dan alleen een kruisje

Dat Geely’s elektrische topmerk Zeekr naar Europa komt, is al geen nieuws meer. Dat de Zeekr 001 het eerste model van Zeekr op de Europese markt wordt, evenmin. Maar dat die al snel gezelschap gaat krijgen van een attractieve, compacte SUV genaamd Zeekr X, dat is toch een leuke verrassing.

Zeekr X

Natuurlijk, er circuleerden de afgelopen weken al wat teasers van die SUV. Maar bij Geely weet je het maar nooit. Het ontwerp voor de voor zowel de Lynk & Co 01 als de Polestar 2 zou bijvoorbeeld ook voor de Volvo XC40 bedoeld zijn. Maar die compacte SUV lijkt dus inderdaad onder de merknaam Zeekr op de markt te komen. De media die de afgelopen dagen gokten dat dit model dan Zeekr 003 zou gaan heten komen helaas bedrogen uit, het nieuwe model gaat waarschijnlijk Zeekr X heten. Men geeft nu aan dat de Zeekr X een ‘premium SUV voor gebruik in de stad’ moet worden. Ook zijn de afmetingen al bekend. Hij wordt 4,450 meter lang, 1,836 meter breed en 1,572 meter hoog.

Zeekr X

Ambities

Die naam geeft ons het vermoeden dat Geely verwacht dat dit model een hele sterke troef gaat worden. Zo’n naam associeer je immers al gauw aan torenhoge ambities. En ambities, die zijn Geely niet vreemd.

De grote Chinese autofabrikant timmert de laatste jaren dan ook aardig aan de weg. Met Volvo gaat het beter dan ooit tevoren, het jonge Polestar doet het ook niet verkeerd en de Zeekr 001 verkocht zelfs beter dan men had verwacht. Lynk & Co, waarvan je hier de laatste tijd ook steeds meer auto’s ziet rijden, doet het op de thuismarkt ook prima. Bovendien is Geely met Daimler een veelbelovende samenwerking in de vorm van ‘het nieuwe Smart’ aangegaan en wil het met sportwagenmerk lotus binnenkort naar de beurs.

Zeekr X

SEA-platform

En nu we het toch over Smart hebben, de kans is heel groot dat die nieuwe Zeekr X zijn platform daar mee zal delen. Geely beschikt namelijk heeft namelijk het nieuw, schaalbaar elektrisch platform genaamd SEA ontwikkeld dat de basis voor de Smart #1 en de nieuwe compacte elektrische Volvo.

Het enige wat er verder wordt genoemd, is dat het laadvermogen aan de snellader waarschijnlijk 150 kW bedraagt en dat hij in zo’n vier seconden naar de 100 km/u kan sprinten.

Volgend jaar in Europa?

Volgens de Chinese media zal de Zeekr X komend voorjaar al in China verkrijgbaar zijn. Dat zou ons niet verbazen, de Zeekr 001 werd ook in een sneltreinvaart op de markt gebracht. Gecombineerd met de verwachte Europese lancering van Zeekr (ergens dit jaar) zou je mogen verwachten dat de Zeekr X volgend jaar ook hier in de showroom staat.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...