Marktintroductie Volkswagen ID.7 gepland voor komend voorjaar

Volkswagen ID.7 elektrische sedan

Volkswagen presenteerde op de CES in Las Vegas een voorproefje van de ID.7, een volledig elektrische sedan. Het getoonde voertuig was nog gecamoufleerd maar wekte wel de indruk dat het een pre-productiemodel is. Het zal ook niet al te lang meer duren voordat de productieversie van de ID.7 zijn première beleeft.

De wereldpremière van de Volkswagen ID.7 zal volgens de Duitse autofabrikant plaats vinden in het tweede kwartaal van 2023. Dit wordt alweer het zesde model in de ID-reeks. Volkswagen wil de ID.7 – net als de ID.4 – lanceren in zowel Europa als China en Noord-Amerika.

MEB-architectuur

Getuige het feit dat het een lid van de ID-reeks is, zal de ID.7 op het MEB-platform komen te staan, wat al eerder is bevestigd. Het is nog even raden naar de specificaties. Het enige wat we tot nu toe weten is dat hij een WLTP-bereik “tot ongeveer 700 kilometer” krijgt, zoals Volkswagen al vaker vertelde. De wielbasis is bij de presentatie van het gecamoufleerde model wél bekendgemaakt. Die is maar liefst 2,97 meter. Een fractie minder dan die van de ID.Buzz en maar liefst 20 centimeter meer dan die van de ID.4 en ID.5. We moeten verwachten dat die wielbasis inderdaad de ruimte zal bieden aan een fors accupakket om de genoemde actieradius te halen en ook voor een ruim interieur zal zorgen. De huidige modellen op het MEB-platform hebben een accu van maximaal 77 kWh. Om die 700 kilometer te halen is toch echt wel een groter accupakket nodig.

Interactieve paint job

Voor het op de CES getoonde model van de ID.7 heeft Volkswagen aardig zijn best gedaan om een fraaie camouflage te realiseren. Geen goedkope sticker, maar een uitgebreide paint job die uit 40 lagen verf bestaat. Deze lagen zijn soms geleidend en soms isolerend. Onder de bovenste laklagen bevinden zich 22 delen van het voertuig die door middel van elektroluminescentie afzonderlijk kunnen oplichten. Deze zijn daar gekoppeld aan een geluidsinstallatie, waarvan het ritme door middel van de oplichtende elementen zichtbaar is.

Volkswagen ID.7 elektrische sedan

Aerodynamisch

Die camouflage moet de contouren en details van het uiteindelijke productievoertuig uiteraard enigszins verhullen. Maar aan de gepubliceerde persbeelden is toch wel het nodige te zien. Zo lijkt het erop dat de LED-koplampen toch wel een beetje afwijken van wat we bij de andere ID. modellen zien. Verder is er zo te zien ook veel aandacht aan de aerodynamica besteed. De voorzijde is strak en glad en het dak loopt vrij ver door naar achteren om daar in een vloeiende lijn over te gaan naar de achterzijde, om de luchtstroom maar zo min mogelijk te verstoren. Doordat de daklijn vrij ver door loopt, zal er ook weinig mankeren aan de hoofdruimte voor de achterpassagiers.

Liftback weer terug

Verder lijkt het erop dat de achterklep door die daklijn ook ver naar boven doorloopt. Dankzij de noodzaak tot een goede aerodynamica krijgt de aloude liftback dus een tweede leven. We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat de ID.7 het moet doen met een kleine achterklep à la Tesla Model 3.

Interieurconcept

Verder vertelt Volkswagen ook wat over het interieurconcept. Na de kritiek op de ID.3 is het geen verrassing dat de ID.7 een ‘premium’ interieur met een hoogwaardig afwerkingsniveau krijgt. De aanraaksliders zijn evenmin een verrassing, evenals het augmented reality head-up display. Dat het infotainmentscherm weer een maatje groter (15 inch) is geworden is ook een vrij logische ontwikkeling.

Innovatieve airconditioning

Interessant is de innovatieve airconditioning met zogenaamde intelligente ventilatieopeningen. Dit biedt tal van functies. Zo ‘voelt’ de ID.7 op basis van de nabijheid van de sleutel bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de auto nadert. Dan past de ID.7 de temperatuur al aan voordat de bestuurder in de auto stapt. De nieuw ontworpen ‘Smart Air Vents’ regelen de luchtstroom en bewegen dynamisch. Dit om de lucht zo snel mogelijk over grote delen van het interieur te verdelen. De functies van de airco zijn continu zichtbaar op het display. Ze kunnen voor elke gebruiker afzonderlijk worden geactiveerd en opgeslagen. Je kunt ook stemcommando’s, zoals “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen!”. De ID.7 zal dan de stuurwielverwarming activeren en warme lucht naar de handen leiden.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...