Lucid Motors stelt productiedoelen Lucid Air naar beneden bij

De Amerikaanse startup Lucid Motors heeft de productiedoelen voor zijn eerste elektrische sedan, de Lucid Air, in 2023 verlaagd. Aanvankelijk werd er door Lucid Motors gemikt op 20.000 auto’s. Dit aantal is nu teruggebracht naar 17.000.

Zwaar weer voor Lucid Motors

Dit nieuws volgt op de bekendmaking van teleurstellende resultaten in het eerste kwartaal van 2023. Lucid Motors verkeert in zwaar weer na een onverwacht verlies van 780 miljoen Amerikaanse dollar in het eerste kwartaal. De kwartaalomzet bleef met 2,3 miljard dollar ook achter bij de verwachtingen. Dat leidde tot een herziening van de productiedoelen voor 2023. De lagere productie is te wijten aan een verminderde vraag naar elektrische auto’s en uitdagingen in de toeleveringsketen, waaronder het wereldwijde chiptekort.

Uitdagingen

In reactie op de tegenvallende resultaten en bijgestelde productiedoelen verklaarde Peter Rawlinson, CEO van Lucid Motors: “We zijn ons ervan bewust dat we voor uitdagingen staan, maar we blijven gefocust op het leveren van de best mogelijke elektrische voertuigen aan onze klanten. We werken nauw samen met onze leveranciers om eventuele knelpunten in de toeleveringsketen aan te pakken en de productie van de Lucid Air te bevorderen.”

Gevolgen voor de toekomst

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van deze tegenvallende resultaten zullen zijn voor de toekomstige plannen van Lucid Motors. Eerder maakte het bedrijf bekend dat het van plan was om de productie van de Lucid Air in 2024 verder op te schroeven naar 50.000 auto’s per jaar. Daarnaast werkt Lucid Motors ook aan een volledig elektrische SUV, de Lucid Gravity, die in 2024 op de markt zou moeten komen.

De gevolgen van de bijgestelde productiedoelen en financiële tegenvallers bij Lucid Motors zijn zorgwekkend, maar bieden ook kansen voor het bedrijf. Lucid Motors moet zich nu vooral richten op het verbeteren van de productie-efficiëntie en het waarborgen van een stabiele toeleveringsketen.

1600 900 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...