Lucid Gravity wordt al op de openbare weg getest

Lucid Gravity SUV

Lucid Motors heeft aangekondigd dat het is gestart met de testritten op de openbare weg met zijn langverwachte elektrische SUV, de Gravity. De SUV van de Amerikaanse autofabrikant moet een baanbrekende combinatie van luxe, ruimte, prestaties en een indrukwekkend rijbereik bieden.

Een veelbelovende toekomst voor SUV’s

De Lucid Gravity een spannende toevoeging te worden aan de groeiende markt van elektrische SUV’s. De Gravity, het tweede model van Lucid Motors, moet met zijn sportieve rijeigenschappen, ruimte voor maximaal zeven volwassenen en een enorme actieradius een echte gamechanger worden. Lucid Motors heeft getuige de Lucid Air al bewezen dat het in staat is om elektrische voertuigen met indrukwekkende prestaties te produceren.

Lucid Gravity SUV

Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid, sprak over de voortgang en wat toekomstige eigenaren van de SUV kunnen verwachten: “Ik ben enthousiast om te zien dat de Gravity SUV zo snel vooruitgang boekt in zijn ontwikkeling. Het bouwt voort op alles wat dit bedrijf tot nu toe heeft bereikt en stimuleert verdere ontwikkeling van onze eigen technologie om een luxe elektrische SUV te creëren zoals geen ander. De Lucid Air heeft de sedan-categorie opnieuw gedefinieerd, en nu we technologisch leidend zijn, zal de Gravity de wereld van SUV’s veranderen.”

Testritten op de openbare weg

In een recente ontwikkelingsupdate liet Lucid Motors weten dat de Gravity SUV officieel is begonnen met openbare tests op Amerikaanse wegen. Hierdoor kan het bedrijf de volgende fase van ontwikkeling ingaan en toewerken naar grootschalige productie in de uitbreidende AMP-1-fabriek in Arizona.

LEAP-platform

De Lucid Gravity is gebaseerd op hetzelfde LEAP-platform (Lucid Electric Advanced Platform) als de Air sedan en biedt twee interieurconfiguraties: een traditionele vijfzitter met achterbank of een zeszitter met drie zitrijen en twee individuele, instelbare stoelen op de tweede rij. De Gravity onderscheidt zich ook door een nieuw digitaal dashboard met Lucid’s vernieuwde gebruikersinterface en een handsfree rijfunctie op de snelweg.

Productie start eind dit jaar, leveringen volgend jaar

De productie van de Lucid Gravity staat gepland voor eind 2023, terwijl men de eerste leveringen voor klanten in Noord-Amerika in de loop van 2024 verwacht. Er zijn nog geen specifieke prijzen aangekondigd, maar we mogen verwachten dat deze nog wat hoger dan die van de Lucid Air zullen zijn. Informatie over de beschikbaarheid en planning voor markten buiten Noord-Amerika zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...