Lightyear maakt doorstart als Lightyear Technologies

Lightyear, de Nederlandse fabrikant van elektrische zonneauto’s, maakt een doorstart met een afgeslankt bedrijf onder de naam Lightyear Technologies. Het nieuwe bedrijf zal zich richten op de ontwikkeling en productie van de Lightyear 2, een goedkoper en toegankelijker model dan zijn voorganger, de Lightyear 0.

Curator tevreden met doorstart

Curator Reinoud van Oeijen heeft goedkeuring verleend voor de doorstart en is tevreden met de korte tijdspanne waarin het plan is uitgevoerd. Lightyear Technologies neemt het intellectueel eigendom, een deel van de werknemers, een deel van de inventaris en dochterbedrijf Lightyear Layer over.

Lightyear 2: een nieuw en betaalbaarder model

Met de focus op de eerder aangekondigde Lightyear 2 hoopt het afgeslankte bedrijf dit nieuwe model binnen enkele jaren op de markt te brengen. De Lightyear 2 zal beduidend goedkoper zijn dan de Lightyear 0, waardoor het beter bereikbaar is voor de massamarkt

Veiling van demo-voertuigen en voorraden

Om schuldeisers te compenseren, zal Lightyear een deel van zijn voorraden veilen, waaronder demomodellen van de Lightyear 0. Geïnteresseerden in een Lightyear 0 kunnen op 19 april terecht op de kijkdag op de Automotive Campus in Helmond, waar de gefabriceerde exemplaren worden getoond voordat ze geveild worden. De online veiling zal op 24 april sluiten.

Financiering en toekomstplannen

Voor de doorstart is een tijdje geleden al 8 miljoen euro opgehaald bij ruim 300 particuliere investeerders. Hoewel het bedrijf hiermee zes maanden tot een jaar vooruit kan, zal er nog minstens een miljard euro nodig zijn voor de productie van de Lightyear 2. Daarom zal Lightyear Technologies op zoek gaan naar aanvullende investeringen.

1600 900 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...