Komst Volvo EX30 nu officieel bevestigd

Volvo EX30 aangekondigd

Volvo-topman Jim Rowan heeft de plannen bevestigd voor een nieuwe, compacte elektrische SUV, genaamd EX30. Deze Volvo EX30 moet al in 2023 op de markt komen zal en in China worden gebouwd. Maar hoe groot die EX30 wordt, dat is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat hij op Geely’s SEA-platform komt te staan.

Groeistrategie

Deze kleinere elektrische Volvo komt niet bepaald als een verrassing. De hints en geruchten over een kleinere doen al even de rondte. Hakan Samuelsson, de voorganger van Rowan, sprak er al eens over. Toen was menigeen er nog van overtuigd dat die kleine elektrische Volvo XC20 zou gaan heten. Rowan vertelt dat de EX30 een belangrijke rol in de groeistrategie van het Zweedse merk moet innemen. Vorig jaar verkocht Volvo wereldwijd zo’n 700.000 auto’s. Tegen 2025 moet dat aantal met meer dan de helft zijn gestegen tot 1,2 miljoen voertuigen. Die groei bereik je nooit met de huidige modellen. Vandaar dat Volvo ook modellen in de ‘volumesegmenten’ gaat aanbieden.

Productie bij Geely

Volvo verwacht dat de EX30 binnen enkele jaren het meest verkochte model van het merk wordt. Maar de Volvo-fabrieken in Europa draaien al ongeveer op volle capaciteit. Daarom gaat men de EX30 in China bouwen. Best wel logisch, aangezien het SEA-platform ook een Chinese ontwikkeling is en Geely bewezen heeft dat het productiecapaciteiten zo nodig snel op kan schalen. Dat betekent dat men de EX30 daar snel in de gewenste aantallen zou kunnen produceren.

Nieuwe doelgroep

Het is de bedoeling dat de EX30 niet alleen meer klanten maar vooral ook jongere klanten zal aantrekken. Men verwacht dat de komst van de EX30 de ‘instapleeftijd’ van de Volvo-klanten een jaar of tien zal dalen. Een van de manieren waarop men deze jonge klanten over de streep wil trekken is met een abonnementsmodel. Rowan: “Met het abonnementsmodel is het beter mogelijk om jongere klanten aan te spreken.” Er werden nog geen prijzen daarvan vermeld maar het Duitse  “Handelsblatt” schat ze op 600 à 700 euro per maand.

Nog raden naar de specificaties

Aan de hand van dat platform kunnen we wel wat aannames gaan doen. De Volvo XC40 is 4,44 meter lang. Goede kan dat de EX3 dan ongeveer 4,25 meter lang zal worden. Aan de hand van het SEA-platform en de specificaties van de Smart #1 die ook op dat platform staat, kunnen we inschatten dat de Volvo EX30 een aandrijflijn van maximaal zo’n 200 kW zou kunnen krijgen. Verder lijkt het waarschijnlijk dat hij wordt uitgerust met een 66 kWh accupakket, waarmee de EX30 een actieradius van ongeveer 440 kilometer zou kunnen halen. De prijzen van de vergelijkbare Smart #1 beginnen bij ongeveer 42 mille. Het zou best eens kunnen dat de Volvo EX30, die in hetzelfde segment zit en op hetzelfde elektrische platform staat, ook zoiets zal gaan kosten.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...