Kabinet investeert meer dan 600 miljoen in subsidies en laadinfrastructuur

Het Nederlandse kabinet wil volgens RTL Nieuws de komende jaren 600 miljoen euro investeren in subsidie voor de aankoop van gebruikte elektrische auto’s, met een extra 90 miljoen voor de uitbreiding van laadinfrastructuur. Deze investeringen zijn onderdeel van een breder klimaatpakket met 120 maatregelen.

Investering in de toekomst van mobiliteit

De investering in elektrisch rijden heeft twee belangrijke doelen: de verkoop van gebruikte elektrische auto’s stimuleren en het laadpalennetwerk in Nederland uitbreiden. Op dit moment is er een subsidieregeling voor nieuwe elektrische auto’s, met een totaalbudget van 69 miljoen euro. Daarvan is nog 46,53 miljoen euro beschikbaar. Deze nieuwe investering van 600 miljoen euro zal voornamelijk gericht zijn op de aanschaf van tweedehands elektrische auto’s, waardoor de drempel om over te stappen op elektrisch rijden verder verlaagd wordt.

Laadinfrastructuur is cruciaal voor groei elektrisch rijden

Naast de subsidies voor elektrische auto’s gaat het kabinet 90 miljoen euro investeren in de uitbreiding van het laadpalennetwerk in Nederland. Een goed functionerend en toegankelijk netwerk van laadpalen is essentieel om meer mensen te motiveren om over te stappen op een elektrische auto. Met deze investering wordt het laadpalennetwerk toekomstbestendig gemaakt en kunnen elektrische rijders zonder zorgen hun auto opladen.

Kabinet 600 miljoen subsidie laadpalen voor elektrische auto's

Afscheid van eerdere plannen

Eerder waren er plannen om leasemaatschappijen vanaf 2025 te verplichten hun hele wagenpark te elektrificeren. Dit plan is echter van tafel. In plaats daarvan komt er een verplichting voor werkgevers om CO2 te besparen bij de zakelijke mobiliteit. Dit kan via elektrisch rijden, maar mag ook op andere manieren worden ingevuld.

De weg naar een duurzamere toekomst

Deze investeringen in elektrisch rijden en laadinfrastructuur tonen aan dat het kabinet serieus werk maakt van de transitie naar een duurzamere toekomst. Door de aanschaf van gebruikte elektrische auto’s aantrekkelijker te maken en te zorgen voor een betrouwbaar laadpalennetwerk wordt elektrisch rijden voor meer mensen een haalbare optie. Zo komt Nederland weer een stap dichter bij het behalen van de klimaatdoelen voor 2030.

1024 576 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...