Geely toont mysterieuze elektrische sedan

Geely toont mysterieuze elektrische sedan

We kennen Geely in Nederland vooral als eigenaar van de merken Volvo, Polestar, Lotus en Lynk & Co. Maar Geely heeft nog veel meer merken in de portfolio en is ook mede-eigenaar van Smart en Aston Mart. Het grote Chinese bedrijf toont nu ook een teaser van auto een veelbelovende luxe elektrische sedan.

Zhejiang Geely Holding Group, zoals de officiële naam van Geely luidt, heeft overigens zelfs tientallen merken in de portfolio, van onderdelenproductie tot trucks, vliegende auto’s en opleidingscentra aan toe. Van de meest merken en activiteiten zullen we hier niet of nauwelijks van horen. Van LEVC (elektrische ‘Londonse’ taxi’s), Geometry (betaalbare elektrische personenauto’s) en Farizon Auto (bedrijfswagens) waarschijnlijk wél.

En, hoewel de focus in Europa vooral op Volvo en Polestar ligt, ook van het merk Zeekr. Want Geely wil ook met dit elektrische ‘premium’ merk de Europese markt op. Daarvan is al min of meer bekend dat het eerste model, de Zeekr 001, hier op de markt zal komen. Deze elektrische shooting brake wordt op Geely’s nieuwe SEA-platform gebouwd. De productie is inmiddels gestart en de verkopen in China zijn naar eigen zeggen boven verwachting.

Elektrische sedan

Maar er komt ook een nieuwe sedan, waarvan nu teasers rondgaan. Het is natuurlijk de vraag of we die hier ook tegemoet kunnen zien. In de video, die CarNewsChina publiceerde, is een fraaie sedan te zien met een flinke motorkap, een slank front en een gestroomlijnde achterkant. Qua stijl lijkt het een mix van van alles en nog wat, maar hij ziet er goed uit. En, als de oplichtende details ons niet bedriegen, met ‘suicide doors’. CarnewsChina schat dat hij een lengte van ongeveer 4,90 meter zal hebben.

Welk merk gaat het worden?

Maar of die sedan onder de merknaam Volvo, Polestar of Zeekr op de markt komt, is nog onduidelijk. Het zou ook wel eens het ‘eigen’ merk Geely Auto kunnen zijn. Het symbool op de wielen heeft namelijk wel wat weg van het logo van Geely. Maar Geely heeft wel eens de gewoonte om modellen toch opeens een andere merknaam te geven. We zouden er dus bijna een pooltje van kunnen maken: Polestar, Volvo, Zeekr, of heel misschien Lotus, of toch gewoon Geely Auto, het merk waarmee men zich in China op het midden- en hogere segment begeeft? In het laatste geval – en dat is wat CarnewsChina denkt – blijft de auto hoogstwaarschijnlijk voorbehouden voor de thuismarkt van Geely. Dat zou natuurlijk jammer zijn. Deze sedan lijkt ons interessant genoeg om ook hier in de showroom te zetten.

We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we er meer over weten. Het nieuwe model wordt nog dit jaar gelanceerd dus we hoeven niet al te lang te wachten.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...