Gebruik MyWheels deelauto’s vorig jaar ruimschoots verdubbeld

Mywheels, het grootste Nederlandse deelautoplatform, meldt dat het gebruik van de Mywheels deelauto’s in 2022 ruimschoots is verdubbeld. Bovendien is het aantal klanten vorig jaar ook aanzienlijk toegenomen.

Ook veel meer klanten

Het totaal aantal klanten van MyWheels is vorig jaar gestegen naar 350.000, een stijging van bijna zestig procent ten opzichte van het aantal klanten in 2021. Dit aantal betreft zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Autodelen blijkt vooral in de doelgroep van 25-40 jaar steeds populairder te worden.

Nu ook marktleider

De vloot van MyWheels is vorig jaar gegroeid tot maar liefst 2.900 auto’s. Dat kwam mede door de fusie met Amber. Daardoor heeft MyWheels overigens ook het marktleiderschap van NS-dochter Greenwheels overgenomen. De deelauto’s worden voornamelijk gebruikt in stedelijk gebied. Daarbij moeten we vooral denken aan de vier grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht).

Maar ook buiten de grootste steden is het gebruik van de deelauto’s van MyWheels flink gestegen. Ook de stakingen bij de spoorwegen droegen bij aan een stijging van de populariteit van de deelauto’s.

Minder ruimte en minder CO2

Een deelauto levert mensen die niet iedere dag een auto nodig hebben niet alleen een financieel voordeel op. Het gebruik van deelauto’s zorgt ook voor een vermindering van het totale aantal auto’s. Dat vermindert de krapte in de openbare ruimte, waar we allemaal baat bij hebben. Volgens MyWheels bespaart één deelauto elf auto’s in privébezit. Doorgerekend voor afgelopen jaar komt dat neer op een besparing van 350.900 m² aan ruimte. Dat zijn bijna 32.000 parkeerplaatsen.

Ook leidt het gebruik van deelauto’s tot een flinke reductie van de CO2. Die reductie bedroeg was vorig jaar meer dan dan 3,5 ton CO2, aldus MyWheels. Dit komt mede door het feit dat meer dan de helft van de deelauto’s van MyWheels elektrisch zijn.

Groei zet naar verwachting door

MyWheels verwacht dat de groei ook in 2023 door zal zetten. Karina Tiekstra, CEO van MyWheels:

“Wij verwachten in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten en willen zo nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven we onze vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van onze doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch.”

1600 900 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...