Ford toont teasers van zijn eerste elektrische auto op VW’s MEB-platform

Ford elektrische SUV op MEB teaser

De elektrische Ford Mustang Mach-E en F150 verkopen buitengewoon goed maar zijn natuurlijk allesbehalve een volumemodel. Maar ook die gaan er komen bij Ford. De Amerikaanse autofabrikant gaat zijn programma de komende jaren met twee volumemodellen – beide op het MEB-platform – uitbreiden.

Elektrificatie

Die twee nieuwe modellen zijn onderdeel van de elektrificatie van het complete leveringsprogramma van Ford. Dat gaat gefaseerd. Het Amerikaanse bedrijf zal in Europa vanaf 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s aanbieden. In andere regio’s kan dit in een later stadium het geval zijn.

Ford wil de modellen in de toekomst in vier categorieën indelen. De kleinste modellen vallen onder de noemer “Urban Escape”. De sportieve modellen onder “Wild Performance” terwijl de grote SUV’s en pick-ups onder respectievelijk “Active Adventure” en “Ultimate Outdoor” vallen. Verder zullen de nichemodellen in de categorie “Legend” komen.

Fabriek in Keulen omgebouwd

Volgens de topmensen van Ford draait het in de toekomst minder om volume en meer om de winstmarge. Alleen de modellen in de categorie “Urban Escape” zouden echte massamodellen moeten worden. Die modellen gaat Ford op het MEB-platform van Volkswagen bouwen, dat bij uitstek voor dit soort modellen geschikt is. Ford investeert in verband hiermee een miljard dollar in de ombouw en aanpassingen van de fabriek in Keulen om daar die elektrische modellen te kunnen bouwen. Deze fabriek wordt het eerste productiecentrum van Ford in Europa dat gespecialiseerd is in elektrische voertuigen. De eerste elektrische auto die daar in 2023 wordt gebouwd is de compacte elektrische SUV.

Uiteraard een SUV

En van dat eerste model dat Ford in Keulen op basis van VW’s MEB-platform gaat bouwen, lichtte men een heel klein tipje van de sluier. Het kan natuurlijk niet anders of dit wordt een SUV. Op de twee foto’s is echter niet veel te zien, alleen een silhouet en de linker voorhoek van een verder door een dekzeil bedekt voertuig. Aangezien het model in 2023 op de markt moet komen zal er al snel meer bekend worden.

Aan de hand van de geschatte grootte en de verhoudingen zal die elektrische SUV ongeveer even groot als de Ford Kuga worden. Dat komt ook overeen met eerdere mededelingen van Ford waarin men over een compacte SUV sprak. Goede kans dat het andere model meer in de buurt van de Focus en/of Puma komt en dus een soort van cross-over zal worden. Dat tweede model zal overigens ook wel eens in Roemenië of Spanje kunnen worden geassembleerd.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...