Ford Mustang Mach-E straks ook verkrijgbaar met LFP-accu’s

Nog dit jaar zal Ford de Mustang Mach-E in Europa ook met LFP-accu’s aanbieden. Hoewel de energiedichtheid ervan iets minder hoog is, zijn ze qua prijs en milieubelasting weer iets gunstiger. Hierdoor bieden LFP-accu’s voor steeds meer autofabrikanten een alternatief voor de NCM-accu’s.

Goedkoper en duurzamer

Het grote voordeel – los van de iets lagere prijs – van LFP-accu’s is het feit dat je voor de productie ervan niet langer afhankelijk bent van grondstoffen als nikkel en kobalt, welke niet alleen vrij zeldzaam zijn maar ook vaak onder moeilijk en soms ook mensonterende omstandigheden worden gewonnen.

LFP staat voor een heel andere samenstelling, namelijk lithium-ijzerfosfaat. Accu’s met deze chemische samenstelling zijn bovendien ook zeer duurzaam. Ze verdragen door hun hoge cyclusstabiliteit meer laadcycli op- en ontladingen en laden ook sneller op dan NCM accu’s die nikkel, kobalt en mangaan bevatten. In een tijd waarin de kosten alsmaar stijgen, helpen de geringere kosten van LFP-accu’s Ford om de verkoopprijzen van zijn elektrische modellen stabiel te houden of zelfs te verlagen.

Geen voordelen zonder nadelen, wordt wel eens gezegd. Zo zijn LFP-accu’s helaas wat minder goed bestand tegen lage temperaturen. Daarvoor zijn gelukkig wel de nodige technische oplossingen voorhanden.

Ford Mustang Mach-E met LFP-accu’s

Mustang Mach-E én F-150 Lightning naar keuze met LFP-accu’s

In de toekomst kunnen klanten van Ford het type accu kiezen dat het best bij hun behoeften past. Dit jaar zal de Ford Mustang Mach-E met deze accutechnologie beschikbaar zijn, en vanaf volgend jaar ook de F-150 Lightning pick-up.

Zowel de elektrische bedrijfsvoertuigen van Ford alsmede de volgende generatie Ford personenauto’s kunnen ook worden aangedreven door LFP-accu’s, kondigde de fabrikant onlangs al aan. Door het gebruik van LFP-accu’s zal het mogelijk zijn om de productiecapaciteit sneller op te voeren, aldus Ford. In de toekomst zou Ford dus meer elektrische voertuigen kunnen produceren, wat een positief effect op de levertijd zal hebben.

“Ons huidige gamma elektrische voertuigen, zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen, beantwoordt aan de smaak van de klant en heeft een sterke vraag gegenereerd. Wij voldoen aan onze daaruit voortvloeiende leveringsverplichtingen en schalen tegelijkertijd de LFP- en NCM-accu’s op. Tienduizenden, en binnenkort miljoenen, klanten zullen profiteren van onze elektrische voertuigen met hun geavanceerde, hoogwaardige accu’s, die na verloop van tijd ook betaalbaarder zullen worden,” vertelde Jim Farley, CEO van het bedrijf.

Nieuwe accufabriek

Daarom investeert Ford 3,5 miljard dollar (ca. 3,3 miljard euro) in de bouw van de eerste LFP-accufabriek in de Amerikaanse staat Michigan. Deze nieuwe productiefaciliteit, BlueOval Battery Park genaamd, moet in 2026 opengaan.

Elektrificatie

In het kader van de elektrificatie van het wagenpark wil Ford wereldwijd tegen 2026 meer dan 50 miljard dollar investeren in elektrische voertuigen. Tegen eind 2023 wil het bedrijf wereldwijd 600.000 elektrische voertuigen per jaar produceren. Eind 2026 moet het wereldwijde jaarlijkse productievolume zelfs worden opgevoerd tot twee miljoen elektrische voertuigen. ”

Bill Ford, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ford Motor Company: “We zijn vastbesloten om de elektrische auto-revolutie te leiden. En dat betekent investeren in de technologieën en banen die ons in de voorhoede houden van deze wereldwijde transformatie in onze industrie.”

1024 1024 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...