Ford F-150 Lightning komt ook naar Europa

elektrische pick-up Ford F-150 Lightning

Ford gaat zijn elektrische pick-up, de F-150 Lightning, binnenkort ook in Europa verkopen. Vooralsnog zal het voertuig alleen in Noorwegen beschikbaar zijn. Daar biedt Ford de F150 Lightning aan in een gelimiteerde Lariat Launch Edition.

Noorwegen is natuurlijk de ideale springplank

Ford heeft gekozen voor Noorwegen omdat het land dat bekendstaat als het land waar de EV’s het eerst en meest geaccepteerd zijn. Ook het hoge salarisniveau van de Noren maakt de aanschaf van zo’n dure pick-up wat eenvoudiger. Bovendien past de F-150 Lightning ook goed bij de omstandigheden daar, gezien het ruige landschap, het grote aantal mensen dat daar in de landbouw- en bosbouw bezig is, en het grote aantal outdoorliefhebbers.

Indrukwekkende prestaties

De F-150 Lightning wordt aangedreven door twee elektromotoren met een totaal systeemvermogen van 337 kW en een maximumkoppel van 1.050 Nm. Het voertuig kan in 5,0 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren, heeft een trekgewicht van maximaal 3.494 kilogram en een laadvermogen van 805 kilogram.

Standard Range-accu

De in Noorwegen geleverde F-150 Lightning wordt uitgerust met een Standard Range-accu met een effectieve capaciteit van 98 kWh. Dankzij de laadsnelheid van maximaal 150 kW kan die in 39 minuten van 15 tot 80 procent kan worden opgeladen. Ford heeft nog geen WLTP-bereik genoemd, maar het opgegeven EPA-bereik bedraagt maximaal 386 kilometer. Aangezien de EPA-cijfers zeer realistisch zijn, zullen de WLTP-cijfers waarschijnlijk wat hoger uitpakken.

Ford F-150 Lightning elektrische pick-up

Europa-model versus VS-model

Het Europa-model van de F-150 Lightning beschikt over enkele unieke kenmerken. Zo is er de “Pro Power Onboard”-aansluiting die elektrische apparaten tot 2,3 kW van energie kan voorzien. Ook heeft de F150 Lightning een frunk met een inhoud van maar liefst 400-liter frunk, waarin je een gewicht van maximaal 181 kilogram mag opbergen. Binnenin bevindt zich een 15,5-inch touchscreen voor infotainment en een 12-inch digitaal instrumentenpaneel.

Laten we ook niet vergeten dat de US-versies geleverd worden met een Type 1 en een CCS1 laadpoort, waar je in Europa eigenlijk nagenoeg niets mee kunt doen. Daarom is de grijsimport van een Amerikaanse EV ook niet aan te raden. De voor Europa gebouwde F150 Lightning zal hoogstwaarschijnlijk wél met de hier gebruikelijke CCS Combo laadpoort worden geleverd.

Exlusieve Lariat Launch Edition

De gelimiteerde Lariat Launch Edition, die exclusief naar Noorwegen komt, onderscheidt zich door de opvallende kleur “Antimatter Blue Metallic” en is alleen beschikbaar met de Super Crew Cab-carrosserievariant.

De komst van de Ford F-150 Lightning naar Europa markeert een belangrijke stap, omdat hier nog nagenoeg geen elektrische pick-ups verkrijgbaar zijn. De komst van een van ’s werelds meest verkochte pick-ups is dan een mooie toevoeging. De elektrische Ford F-150 Lightning pick-up zal vanaf 2024 in Noorwegen beschikbaar zijn en zal daar iets meer dan een ton gaan kosten.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...