Fastned en EVBox plaatsen 400 kW-laadzuil in De Wateringen

Fastned en EVBox plaatsen 400 kW-laadzuil in De Wateringen

Fastned en EVBox realiseerden onlangs de installatie van een van de eerste 400 kW snellaadstations in Europa. Hierbij maakt men gebruik van een EVBox Troniq Modular High-Power laadzuil, die daar als proef in gebruik is genomen. Je kunt de nieuwe laadzuil vinden op het Fastned-laadstation De Watering aan de A8 bij Oostzaan in Nederland.

In drie minuten honderd kilometer erbij

Als je over een elektrische auto met een overeenkomstige laadsnelheid beschikt, kan de nieuwe snellaadzuil hem in slechts drie minuten van energie voorzien voor een bereik van honderd kilometer. Het laadvermogen kan ook variabel over twee voertuigen worden verdeeld, waarbij elk voertuig bijvoorbeeld 200 kW aan vermogen krijgt toegewezen. Dit laatste zal voorlopig waarschijnlijk het vaakst voorkomen, aangezien er nog zeer weinig elektrische auto’s op de markt zijn die je met 400 kW kunt opladen. Maurice van Riek, Chief Technology Officer bij EVBox: “De 400 kW variant is de volgende evolutiefase van onze flexibele en schaalbare Troniq Modular snellaadstations familie.”

Troniq Modular High-Power laadzuil

De snellaadzuil die men voor het snellaadstation De Watering gebruikt, is afgeleid van de ‘Troniq Modular DC’. Deze is standaard geschikt voor een laadvermogen van 240 kW. EVBox ontwikkelde de laaadzuil echter door, met als resultaat de in De Watering geïnstalleerde “Troniq Modular High-Power”, die dus het laden met 400 kW of 2×200 kW mogelijk maakt. Deze zuil is ontwikkeld om regio’s met veel verkeer te bedienen. Fastned en EVBox hebben een memorandum getekend waarin is vastgelegd dat men de Troniq Modular High-Power nog verder zal doorontwikkelen.

Fastned en EVBox plaatsen 400 kW-laadzuil in De Wateringen

“We kijken uit naar de samenwerking met EVBox en de pilot van deze nieuwe lader, waarvan we verwachten dat deze best-in-class zal worden. Tijdens deze pilot zullen EVBox en Fastned nauw samenwerken bij het optimaliseren van de gebruikerservaring en de communicatie tussen de lader en het backendsysteem van Fastned”, aldus Roland van der Put, Head of Charging Technology bij Fastned.

Fastned houdt vast aan meerdere toeleveranciers

Toen Fastned begon met de opbouw van zijn snellaadnetwerk, gebruikte het voornamelijk DC-laadzuilen van ABB. De laatste tijd zien we bij Fastned vooral de Alpitronic Hypercharger HYC300, welke momenteel wordt gebruikt voor nieuwe locaties. Fastned gebruikt die Alpitronoc laadzuil in veel gevallen ook om de oudere 175 kW-laders van ABB te vervangen. Voor zover bekend, zal de nieuwe laadzuil van EVBox niet worden gebruikt om nog meer Alpitronic laadzuilen te vervangen. Dit omdat Fastned gebruik wil blijven maken van de laadzuilen van verschillende toeleveranciers.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...