Elektrische BMW i5 Sedan en Touring aangekondigd

BMW i5 teaser

BMW heeft de eerste details van de elektrische BMW i5 onthuld. De i5 wordt gelanceerd als sedan in oktober 2023, gevolgd door een Touring-versie in het voorjaar van 2024. Bovendien komt er een volledig elektrische M Performance-versie van de i5.

Met de elektrische BMW i5, die als sedan en Touring zal worden aangeboden, markeert de Beierse autofabrikant een nieuwe mijlpaal voor het merk in het premium executive segment. Met de introductie van een volledig elektrische M Performance-versie en een breed scala aan aandrijfopties, zet BMW zijn inzet op elektrificatie en duurzaamheid voort.

BMW i5 ook als Touring

De nieuwe BMW i5 zal eerst als sedan worden geïntroduceerd. De Touring zal later beschikbaar zijn. Met de komst van de i5 Touring heeft BMW een primeur in handen. De naaste concurrenten – Audi en Mercedes – hebben immers nog geen elektrische stationcar aangekondigd, laat staan in het actuele leveringsprogramma. Waar BMW met de i7 vooral de overzeese markten in het oog heeft, wordt de Europese markt met de i5 Touring niet vergeten. Hier is de stationwagen immers nog behoorlijk populair.

BMW 5 Serie straks met meer aandrijfopties dan ooit

De i5 maakt deel uit van de achtste generatie van de BMW 5 Serie, waarvan de allereerste generatie in 1972 werd geïntroduceerd. De nieuwe BMW 5 Serie zal naast volledig elektrische varianten ook benzine-, diesel- en plug-in hybrideversies zal omvatten. Het scala aandrijfopties is bij de volgende generatie van de BMW 5 Serie daardoor groter dan ooit tevoren.

Ook een M Performance-versie van de BMW i5

Naast de reguliere i5-modellen kondigde BMW ook een volledig elektrische M Performance-versie aan. Hiermee volgt het merk het succes van de i4 M50. Die was in 2022 namelijk het bestverkochte BMW M-model wereldwijd.

Onthulling komend voorjaar

De onthulling van de nieuwe 5 Serie is nog enkele maanden van ons verwijderd, aangezien de onthulling voor komend voorjaar is gepland. Tot die tijd moeten we het doen met een teaser waarop niet al te veel te zien is. De marktintroductie zal overigens in het najaar plaatsvinden.

De nieuwe BMW 5 Serie zal exclusief worden geproduceerd in de BMW Group Plant Dingolfing, waar ook de elektrische motoren en accu’s voor de i5 worden gefabriceerd. In deze fabriek vindt ook de productie van de BMW 7 Serie, 8 Serie en de iX SUV plaats.

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...