De Volkswagen ID.3 krijgt twee updates

Volkswagen ID.3

Hij was al een tijdje geleden aangekondigd, de upgrade van de Volkswagen ID.3. Hoewel het model pas een jaar of drie op de markt is, heeft de Duitse autofabrikant besloten om hem nu toch al een verjongingskuur te geven. Er was immers de nodige kritiek op de afwerking en bediening. Slechts een aantal van die zaken wordt nu aangepakt.

Wat verandert er nu aan de Volkswagen ID.3?

Volkswagen heeft besloten dat de VW ID.3 twee updates krijgt. Volgend jaar komt er dus nóg een upgrade. Dat is vrij ongebruikelijk in deze branche. De eerste update, waarvan de details nu bekend zijn gemaakt, betreft verbeteringen aan het design, de afwerking en de standaarduitrusting.

De veel bekritiseerde bedieningselementen alsmede het weggedrag worden pas in de volgende update onder handen genomen. Daar moeten we helaas nog een jaar op wachten. Jammer, want die bedieningselementen – we hebben het hier over de niet-verlichte touch sliders onder het infotainmentscherm – werken allesbehalve prettig en intuïtief.

Het schijnt dat het budget voor de eerste update alleen toereikend was voor wat wijzigingen aan het uiterlijk, een upgrade van de materialen in het interieur en de basisuitrusting. De elektronische architectuur is schijnbaar niet geschikt voor fysieke bedieningselementen. Die ingreep is dus niet zo eenvoudig door te voeren. Volgend jaar gaat dat wel gebeuren. Dan voert VW overigens ook een verbetering aan de wegligging door.

Interieur

De verbeteringen die Volkswagen aan de ID.3 doorvoert zijn vooral merkbaar in het interieur. De basisprijs van de eerste Volkswagen ID.3 moest en zou onder de 30 mille blijven. Maar de keus voor de harde kunststof bekleding werd Volkswagen niet bepaald in dank afgenomen. Gelukkig heeft men nu grotendeels afscheid genomen van de grote hardplastic panelen. Alleen in het onderste gedeelte zien we nog wat hardere kunststof maar dat zit daar om functionele redenen. De zichtbare elementen op het dashboard en de voorportieren zijn nu gemaakt van geschuimd kunststof. Jammer genoeg gebruikt Volkswagen voor de achterportieren nog wel die vermaledijde harde kunststof. Maar in ieder geval ziet het interieur van de ID.3 er door dat nieuwe materiaal een stuk chiquer en hoogwaardiger uit, en zal het ook beter en prettiger aanvoelen.

Exterieur

Het front van de in 2020 gelanceerde elektrische hatchback wordt een klein beetje aangepast. De nieuwe ‘Air Curtain-luchtinlaten’ in de eveneens nieuwe bumper moeten de auto breder doen lijken. Ook heeft Volkswagen de motorkap van de ID.3 gewijzigd. Deze loopt wat verder naar boven en achteren door, waardoor de eerdere zwarte plastic afdekking voortaan achterwege kan blijven. Ook aan de achterkant is het design van de ID.3 veranderd. Bij de achterlichten was het deel dat zich op de achterklep bevindt voorheen een reflector. Dat deel is straks ook elektrisch verlicht waardoor de achterlichten meer uit één geheel lijken te bestaan.

Uitrusting

Waar ze bij Volkswagen eerst flink moest bezuinigen om onder die 30 mille te blijven, wordt de basisuitrusting nu weer opgewaardeerd: De stoelen van het basismodel zijn een graadje beter geworden en ook de ‘uitgeklede’ versie van de middenconsole hebben ze in Wolfsburg geschrapt. Op het dashboard pronkt voortaan ook het grotere twaalf-inch display dat standaard al in de ID.4 zit.

Duurzaamheid

Ook is er meer aandacht aan de duurzaamheid besteed. De ID.3 is naar eigen zeggen voortaan volledig ‘diervrij’. Uiteraard is het aandeel gerecyclede materialen in het interieur vergroot. De bekleding van het stuurwiel is voortaan van kunstleer terwijl het microvezelmateriaal ‘Artvelours Eco’ van de portierbekleding en de stoelbekleding voor 71 procent uit gerecycled materiaal bestaat.

Software

Met de komst van een groter beeldscherm krijgt de VW ID.3 ook de nieuwe 3.0 versie van de software. De bediening blijft in grote lijnenlogica blijft hetzelfde. Wel heeft VW aan de hand van de feedback van de klanten de nodige wijzigingen doorgevoerd in de menustructuur. Het laadmenu is voortaan makkelijker te vinden en de ID.3 beschikt ook over een verbeterde e-routeplanner. De 3.0 software bevat ook de nieuwe Travel Assist met zwermgegevens. Het assistentiesysteem heeft op landwegen voortaan alleen maar een gedetecteerde rijstrookgrens nodig om de rijstrook te handhaven. Het detecteren van middenmarkeringen is daardoor niet meer nodig. Ook is de ondersteuning van rijstrookwisselingen verbeterd.

Bi-directioneel laden

Er komen vooralsnog twee versies van de vernieuwde Volkswagen ID.3; de Pro en Pro S. Deze worden beide aangedreven door een 150 kW sterke elektromotor die een koppel van 310 Nm produceert.

Bij de Pro zal het accupakket met een capaciteit van 58 kWh waarschijnlijk een WLTP-actieradius van maximaal 426 kilometer bieden, terwijl de actieradius met het 77 kWh accupakket van de Pro S op maximaal 546 kilometer wordt geschat. Er zal later ook een versie met een kleinere accu volgen.

Wanneer de ID.3 Pro aan een snellader gekoppeld wordt, kan de accu in 35 minuten van 5 naar 80 procent worden opgeladen, dankzij de maximale laadsnelheid van 120 kW. Bij de Pro S bedraagt de laadsnelheid maximaal 120kW, waardoor het ongeveer een half uur kost om het accupakket tot 80 procent op te laden. Daarnaast is de ID.3 voorbereid op bidirectioneel laden.

Beide uitvoeringen zijn te bestellen vanaf begin april, ze arriveren in juni in Nederland. De prijzen, specificaties en uitvoeringen zal Volkswagen tijdens de aanloop naar de marktintroductie bekendmaken.

Tsja, en die nieuwe olijfgroene kleur, dat is inderdaad even wennen. 😉

696 392 Lease-e


Volkswagen id3

#waarde# (uitvoering)

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

#waarde# Intro Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed haec quidem liberius ab eo dicuntur et saepius. In schola desinis. Sin est etiam corpus, ista explanatio naturae nempe hoc effecerit, ut ea, quae ante explanationem tenebamus, relinquamus.

 • Fiscale waarde
  #waarde#
  Bouwjaar
  #waarde#
  Kilometerstand
  #waarde#
  Transmissie
  #waarde#
  Status
  #waarde#
  Bijtelling
  #waarde#
 • Acceleratie 0-100
  #waarde#
  Topsnelheid
  #waarde#
  Koppel
  #waarde#
  Range (WLTP)
  #waarde#
  Accucapaciteit
  #waarde#
  Vermogen
  #waarde#
 • Laadtijd
  #waarde#
  Laadsnelheid
  #waarde#
  Laadvermogen
  #waarde#
  Snellaadtijd
  #waarde#
  Snellaadsnelheid
  #waarde#
  Snellaadvermogen
  #waarde#

Klanttevredenheid is één van onze belangrijkste drijfveren. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Dit zie je terug in alles wat we doen. Daarom zijn wij enorm trots dat 100% van onze klanten ons aanbeveelt.

Offerte aanvragen

v.a. € #waarde# / maand excl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla profecto est, quin suam vim retineat a primo ad extremum. Quod cum dixissent, ille contra.

[contact-form-7 id=”636″]

Vergelijkbare uitvoeringen

Blue Architect 'rooie-brommer'

Blue Architect Mega-bak
ev pro 15.000kW aut
Uitvoering
EUR 6371100000
320 KMT
Fiscale waarde
Range (WLTP)
Meer info & offerte
Type zoekwoord ...